télbúcsúztató

2020.03.03. 18:45

Jelmezt öltöttek az óvodai farsangon

A kis település életében jelentős esemény a legkisebbek, az óvodások farsangi karneválja.

Fotó: Vmirjáncki József

Ilyenkor a kultúrház megtelik közönséggel, szülők, nagyszülők, ismerősök kíváncsiak az óvodásokra. A szépen feldíszített terembe szebbnél szebb jelmezekben vonultak fel a lányok és fiúk. A jelmezesek bemutatkozását tapssal fogadták, találgatva, hogy ki-kinek a gyermeke van a farsangi hacukában. Volt olyan, aki a gyermekével közösen szerepelt, nagy tapsot kapva a közönségtől. A színpadi bemutatkozások után nem maradt el a tánc sem, de közben a szülők arról is gondoskodtak, hogy a gyermekeik finom sütiket fogyaszthassanak. Végül a szórakozás befejezéseként fotó készítésével örökítették meg a télbúcsúztató eseményt.

Fotó: Vmirjáncki József

Gyöngyiné Bagdi Tünde óvodavezető elmondta a megjelenteknek, hogy milyen lelkesen készültek a kicsik és nagyok erre az alkalomra. A jelmezek készítésében segítettek a szülők is. Jellemző az évtizedek óta megszokott öltözet. A lányoknál királylány, tündér, virágárus. A fiúknál rabló, katona, huszár kalóz, medve. A televízió műsora is hatással van a gyermeki képzeletre, főleg a fiúk öltöznek Vasember, Superman, Pókember jelmezbe.

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában