Sajtónap

2020.03.13. 19:34

Átadtuk a Napló Év Újságírója díját

Kiss Dóra vehette át az elismerést a megyei napilap sajtónapi ünnepségén.

Fotó: Kovács Péter

A magyar sajtó napja alkalmából a hagyományokhoz híven a Hajdú-bihari Napló is díjazta munkatársait. A Régi Posta Étteremben megtartott eseményen Kiss Dóra vehette át az Év Újságírója elismerést. A rendezvényen Boros Norbert, a megyei lap főszerkesztője elmondta, minden dicséretet megérdemel az a produktum, amit az elismerésben részesült kolléga az elmúlt évben lerakott az asztalra.

Fotó: Kovács Péter

Érdeklik az emberek

A díjazott sosem készült újságírónak, egyszerűen a szakma talált rá.

Kommunikáció- és médiatudomány szakon, Intézményi kommunikátor specifikáción végzett, majd rögtön diplomaszerzést követően, 2015-ben Püspökladányban, a Ladány Tévénél felkérték, hogy legyen szerkesztő-riporter. Két évvel később szeptemberben került az akkori Inform Média Kft. új videós projektjébe, a Hírek360-hoz, ahol riporter és újságíró volt. Egy átfedéses időszakban a videós projekt mellett a megyei napilapba is írt, majd miután megszűnt a Hírek360, a Hajdú-bihari Napló teljes értékű munkatársa lett.

Boros Norbert, a Hajdú-bihari Napló főszerkesztője és Kiss Dóra, az Év Újságírója | Fotó: Kovács Péter

Kiss Dórát munkabírás, alázatosság, szorgalom és emberség jellemzi, s számos műfajban és témában otthonosan mozog. – Több területet is szeretek. Egyrészt a szívemhez közel áll az interjú, mint műfaj, mert nagyon érdekelnek az emberek, és az ő élettörténetük, főleg ha egy valódi őszinte beszélgetés születik az interjú alatt. Másrészt nagyon szeretek eseményekre járni, tudósítást írni, ugyanis az mindig ad egy olyan impulzust ami akár a későbbiekben téma indítóként is használni tudok – mondta az év újságírója. Az elismerés kapcsán Dóra elmondta, nem számított a díjra. – Csak a dolgomat végeztem, de örülök, hogy a munkatársaim úgy érzik, megérdemeltem – fűzte hozzá.

PTZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában