Kiállítás

2020.02.19. 11:12

Bibliai történeteket bemutató gyűjteményt csodálhatunk

Bélyegeket láthatunk a Nagytemplom idei első időszaki kiállításán.

Fotó: Matey István

Több mint száz ország különféle bélyegeit hozza el a Debreceni Református Nagytemplomba dr. Kocsis Attila lelkipásztor a templom idei első időszaki tárlatára. A „Magvetés – A Biblia üzenete bélyegeken” című tárlatot február 23-án (vasárnap) 11 órakor dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke nyitja meg.

Még kisgyermek korában kezdett bélyegek gyűjtésébe dr. Kocsis Attila. A lelkipásztor számára – aki jelenleg a Kelet-magyarországi Református Nevelőszülői Hálózat lelkésze – ez a hobbi mára igazi szenvedéllyé és egyben kikapcsolódássá vált. Gyűjteménye már tízezres nagyságrendű, és többféle tematikájú postai bélyegek is szerepelnek benne. „Körülbelül 15 éve jutottam el az első keresztény témához, ami megragadott. Ezek a világ országainak elsőként kiadott karácsonyi bélyegei voltak, amikből egy tematikus gyűjteményem alakult ki” – idézte fel dr. Kocsis Attila. A karácsonyi bélyegeken kívül bibliai történeteket, igéket bemutató, valamint templomokat, kolostorokat ábrázoló gyűjtemény is rendelkezésre áll.

HBN

Borítókép: Dr. Fekete Károly püspök

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában