Blood Rage

2020.01.17. 13:00

Kedvenc társasjátékaink III.

A Hexa Kör egy debreceni csoport, melynek célja, hogy összefogja a városban élő, gamer típusú társasjátékok kedvelőit, emellett játékalkalmakat biztosítson nekik az Ifjúsági Házban.

Fotó: Hexa Kör

Ezúttal a vikingek és az északi mitológia kerül középpontba, bemutatjuk a Blood Rage-et. A világkultúra mai napig közkedvelt részét képzik a skandináv mesék és a főként Izlandhoz köthető sagák, azaz régi, szájhagyomány útján terjedő történetek. Aki vonzódik az ilyesmihez, feltétlenül próbálja ki ezt a harcra és fejlesztésekre épülő társasjátékot, amelyben a vikingek mindenre elszánt harcosai és meséikben szereplő legendás, sokszor mágikus lények egyaránt helyet kapnak.

Fotó: Hexa Kör

Mítoszból valóság

A Blood Rage szabályai gyorsan tanulhatók, így már néhány parti lejátszásával is könnyedén rutint szerezhetünk benne. Az átlagos játékidő egy-másfél órát tesz ki, mialatt 2-4 játékos közül kell győztesen kikerülnie valakinek még a Ragnarök – a világvége – teljes beállta előtt. Egy mítoszokra épülő világ különböző régióinak egyedi tulajdonságait kihasználva kell biztosítanunk az előrehaladást, mindezt úgy, hogy közben szembe kell néznünk a többi játékossal is, akik a környéken élő, északi törzseket irányítják. Csatáinkat harcosaink számának függvényében, kártyák segítségével kell megvívnunk, melyek harci értékét és az összecsapást befolyásoló tulajdonságait összemérve eldől egy adott terület sorsa. A csapatok erejét növelhetik egyes viking mitológiákból ismert teremtmények, például óriások és valkűrök, melyeket szintén kártyák segítségével állíthatunk saját oldalunkra. Emellett előrehaladásunkat segítendő, az ősi, skandináv kultúrkörben szereplő istenek is megjelennek hol aktív, egészen direkt módon, hol alig láthatóan, a háttérben meghúzódva.

Fotók: Hexa Kör

Horgonyzó hajók

Ezen a kalandos, tematikája nyújtotta hangulatot kiválóan visszaadó játékon egy dolog kivételével nehéz fogást találni. Talán már az első alkalommal is szemet szúrhat a játékosoknak, hogy harcosaink kicsiny hajói bár ott állomásoznak a fjordok alatti vizeken, emellett hasznos taktikai elemként is funkcionálhatnak, túl sok szerep azonban nem jut nekik a játék folyamán. Mozgásaink, területszerző csatáink jelentős része a játéktáblán megjelölt szárazföldi terület belső részein történik. Ez kissé zavaró tényező lehet, főleg annak tudatában, hogy az ősi, északi népek főként hibátlanul megépített hajóik segítségével hódítottak oly sikeresen a vizeken túli országokban.

Fotók: Hexa Kör

A győzelem felé, taktikusan

Fotó: Hexa Kör

A Blood Rage hangulati ereje leginkább az igényes és körültekintő kivitelezésen keresztül éri el a játékosokat. Törzseink viking harcosai csapatonként változó, egyedi külsőt és színt kaptak, a mágikus lények, szörnyek kártyáin szereplő illusztrációk pedig mintha csak megelevenednének a hozzájuk tartozó figurák formájában. A játék során végrehajtott akcióink fizetőeszköze – igen találó módon – nem más, mint a düh. Végtére is, ha hihetünk a mondáknak, minél haragosabb volt egy viking harcos, annál eredményesebbnek bizonyult a csaták közben. A Blood Rage mellett szól még, hogy a pillanatnyi döntéseken, erőfölényen múló cselekvések helyett a játék legtöbb esetben a hosszú távú, taktikára épülő gondolkodásmódot kívánja meg tőlünk. Ehhez a fejlesztéseket tartalmazó, valamint csata közben kijátszható kártyáinkat és az oldalunkon harcoló varázslatos lények egyedi tulajdonságait sikeresen kombinálhatjuk.

Birtók Benjámin

A Blood Rage kipróbálható a Hexa Kör rendezvényein a Rocksuliban (Ifjúsági Ház).

Korábbi ajánlóink itt elérhetőek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában