„Atlantisz harangoz”

2020.01.24. 14:24

Kapcsolat a képzőművészet segítségével: új pályázatot indít Vámospércs

Ex libris-pályázatot hirdet a Nemzeti Összetartozás Évének keretében, a trianoni békediktátum centenáriumán Vámospércs Városi Önkormányzat és a Pircsike Vámospércsi Közművelődési Egyesület – tudatta portálunkkal a helyi önkormányzat.

A 2019-ben meghirdetett nagy sikerű „Ki látott engem?” – Ady100 ex libris pályázat után Vámospércs Városi Önkormányzat és a Pircsike Vámospércsi Közművelődési Egyesület „Atlantisz harangoz” címmel – az emlékezés és a dialógus reményében – indítja útjára új pályázatát. A pályázat témája: párbeszédbe lépni egy-egy határon túlra szakadt (erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, délvidéki) faluval, községgel, várossal, természeti tüneménnyel a képzőművészet formanyelvén. Olyan városokkal (például Kolozsvár, Nagyvárad, Kassa, Szabadka, Beregszász), amelyek nyomot hagynak a magyar művelődéstörténetben, és amelyek felett az elmúlt 100 év sem tűnt le nyomtalanul. Milyen a kortárs Újvidék? És milyen volt a századelőn? Ugyanakkor a zsűri kiemelt figyelemmel kíséri a kisebb falvakat, régiókat, Kányádi Sándor nyomán a „vannak vidékeket” megelevenítő pályaműveket is.

A versenyt két kategóriában indítják útnak Kárpát-medence szerte.

A kategóriák:

  • diákok 18 éves korig
  • amatőr és képzett művészek
  • Minden pályázó maximum három alkotással jelentkezhet, az alkotások mérete ne haladja meg a 15x15 cm-t. A pályázók a művek hátoldalán tüntessék fel a kép adatait (cím, technika, méret) és saját elérhetőségeiket (név, postacím, e-mail cím, diákok esetében továbbá az iskola és a felkészítő neve).

    Az ex libriseket Vámospércs Városi Önkormányzat postacímére (4287 Vámospércs, Béke utca 1.) kell elküldeni. Beküldési határidő: 2020. május 10.

    A beérkező munkákból a szervezők kiállítást rendeznek, az ünnepélyes eredményhirdetést június 4-én tartják. A kategóriák győztesei értékes könyvcsomagban és 25 ezer forintos pénzjutalomban részesülnek. A díjazottak írásban kapnak értesítést. Az ex libriseket (egy külön lapon a pályázó nevével, életkorával, postacímével és e-mail címével) Vámospércs Városi Önkormányzat postacímére (4287 Vámospércs, Béke utca 1.) lehet beküldeni. A borítékon a következőt kell feltüntetni: „Atlantisz harangoz – Ex libris pályázat”.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában