Készülnek a tavaszra

2020.01.13. 11:59

Éremeső után ismét munkában a mazsorettek

A Debreceni Majorette Együttes tagjai a virágkarnevál után sem vettek vissza a tempóból.

Fotó: Debreceni Majorette Együttes

Szeptember 7-én a felnőtt csapatot és a Debreceni Zenede Ifjúsági Fúvószenekarát egyórás műsor várta Dunapatajon, ahol nagy sikert arattak – tudtuk meg Kissné Szabó Beatrixtól, az együttes táncpedagógusától.

A fellépésekkel párhuzamosan a Debreceni Majorette Együttes tizenkét csoportja országszerte különféle megmérettetéseken vett részt. A városok a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetséggel karöltve rendeznek versenyeket, ahol rendszerint szakmai zsűri értékeli a csoportok produkcióit. Az ősz első Országos Mazsorett Fesztiváljára októberben került sor Törökbálinton, ahol négy csoport képviselte a cívisvárost. Az I. korcsoportos Orgonák arany oklevelet, a szintén I. korcsoportos Kolibrik pedig kiemelt arany oklevelet érdemeltek két bemutatott koreográfiájukért. A II. korcsoportos Harangvirágok és a III. korcsoportos Tündérrózsák pedig két-két kiemelt arany oklevelet nyertek, mindkét csoport három koreográfiát adott elő. A próbatétel végén a kis Orgonák kapták a Mosoly-díjat, Kiss Beatrix és Jónás Ágnes átvehették a legjobb tamburmajoroknak járó díjat, az oktatók – Jónásné Bacsó Mónika és Kissné Szabó Beatrix – pedig koreográfiai különdíjban részesültek.

Forrás: Debreceni Majorette Együttes

Csak így tovább

Az együttes másik négy csoportja október végén Kiskőrösre utazott Országos Mazsorett Fesztiválra. Csoportonként két kiemelt arany oklevelet zsebeltek be a II. korosztályos Gesztenye, Csillag és Viola csoport tagjai, mindegyik csapat három koreográfiával készült. Kiemelt arany koronázta meg továbbá a felnőtt csoport teljesítményét is. A legjobb tamburmajor díjat Monoki Angelika és Bessenyei Ditta vihette haza, Jónásné Bacsó Mónika és Kissne Szabó Beatrix táncpedagógusok pedig a felnőtt csoport koreográfiáiért vehették át a koreográfusi különdíjat.

Novemberben Hajdúböszörményben tartottak kétnapos Országos Mazsorett Fesztivált, ahol ismét díjesőben részesültek a Debreceni Majorette Együttes kis- és nagylányai. Az I. korcsoportos Orgonák arany-, a Kolibrik kiemelt arany oklevelet kaptak. A II. korcsoportban a Harangvirágok, a Violák, a Csillagok és a Gesztenyék show és pompon kategóriában is kiemelt arany oklevelet szereztek, a Kristályvirágok egyelőre csak egy pomponos koreográfiával indultak, amelyért arany oklevelet érdemeltek. A III. korcsoportos Delfin, Tündérrózsa, továbbá a felnőtt korcsoportos Koala és Barackvirág csoport szintén két-két kiemelt arany oklevéllel lett gazdagabb. Tamburmajorjaik is jeleskedtek, a legjobbaknak járó díjat Román Panni, Gyulai Sári, Monoki Angelika, Kiss Beatrix, Jónás Ágnes, Molnár Panni, Antal Zsófi és Szilágyi Anna kapta. A legmosolygósabb csoport díját a Gesztenyéknek ítélte a zsűri, Jónásné Bacsó Mónika és Kissné Szabó Beatrix táncpedagógusok pedig a fesztivál mindkét napján elnyerték a legjobb koreográfiákért járó különdíjat.

Forrás: Debreceni Majorette Együttes

Gőzerővel folytatják

A 2019-es esztendőt vidám hangulatú közös programmal zárták a lányok. Decemberben az oktatók adventi kézműves délutánt szerveztek az ovis és kisiskolás mazsoretteseknek, az idősebbek pedig a Karácsony Kupán ereszthették ki a gőzt, ahol vetélkedők és jelmezverseny biztosította a kellemes időtöltést.

Az ünnepek után azonban nem sok idő jutott a pihenésre, az együttes hamar lázas munkába fogott, s megkezdte felkészülését a tavaszi megmérettetésekre. Április 4-5-én a Debreceni Majorette Együttes szervezésében rendezik meg a 23. és 24. Országos Debreceni Mazsorett Fesztivált, amelyre harminchat csoport érkezik az ország számos városából. Az eseményen a cívisvárosi együttes összes mazsorettje bemutatkozik az ovisoktól kezdve egészen az Anyatigris csoportig, továbbá meglepetés fellépők is lesznek – tájékoztatta lapunkat Kissné Szabó Beatrix. A rendezvény helyszíne az Oláh Gábor utcai sportcsarnok lesz, ahová szeretettel várnak minden érdeklődőt az együttes táncpedagógusai, dr. Tóthné Rozsályi Judit művészeti vezető, nívódíjas táncpedagógus, valamint Jónásné Bacsó Mónika és Kissné Szabó Beatrix nívódíjas mazsorett oktatók, a csoportok koreográfusai.

Tari Nóra

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában