az utókornak

2020.01.24. 16:41

Emlékpont lett Debrecenben egy 63 éves borozó

A civisporta.hu online helytörténeti portál szerzőinek köszönhetően Debrecen újabb kultikus pontja, egy borozó kapott pénteken „Cívisporta-emlékpont” táblát.

Fotó: Molnár P

Fotó: Molnár Péter

A Bajcsy-Zsilinszky utca 2. szám alatti vendéglő 1957. április 30-án nyílt meg, és ma a város egyik legrégebbi, folyamatosan működő ilyen helye. A kimérés a kulináris élvezetek mellett azóta is irodalmi és képzőművészeti programokkal is várja a vendégeket.

Fotó: Molnár Péter

Az ünnepi ceremónia előzménye, hogy három lelkes debreceni kutató, Balogh Tamás Zoltán történész, valamint a Podmaniczky-díjjal is elismert Balogh László és dr. Horváth Péter 2017-ben útjára indította az online helytörténeti portálját.

Fotó: Molnár Péter

A civisporta.hu elsősorban a debreceni és a városhoz kötődő kulturális, helytörténeti értékekről szóló legújabb kutatási eredmények közzétételét tartja a legfontosabb céljának. Működése egyik új területe a „Cívisporta-emlékpontok” megjelölése.

VA

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában