színház

2020.01.14. 11:32

A kamasz átváltozástörténet kulisszatitkai

Ráckevei Anna beszélgetéssorozata az Imágó című előadás alkotóival folytatódik.

Fotó: Csokonai Színház

A Kulisszák következő alkalmára január 30-án, a Horváth Árpád Stúdiószínházban kerül sor – tájékoztatott a Csokonai Színház sajtóreferense. Ráckevei Anna vendégül látja a produkció szerzőjét és rendezőjét, Pass Andreát, a szerző állandó munkatársát, a dramaturg Garai Juditot; Rózsa László, Varga Klári, Tolnai Hella és Majzik Edit színművészeket, valamint a Samu húgát, Lujza szerepét alakító Gemza Villőt.

Pass Andrea azon kevés színházi alkotók közé tartozik, aki maga írja és rendezi darabjait. Színháztörténésznek készült, majd egy londoni ösztöndíj során döbbent rá, hogy írni és rendezni szeretne. Pintér Béla asszisztenseként tanult, aztán sorra nyerte a pályázatokat. Az általa jegyzett két előadás, az Eltűnő ingerek és A vándorkutya, a tavalyi DESZKA Fesztivál legelismertebb produkciói voltak, mind a nézők, mind a kritikusok körében. Pass Andrea jobbikosokról, gyerekmolesztálásról és oktatáspolitikáról is írt már darabot, de az Imágó kapcsán arról is faggatja majd az írót és a dramaturgot Ráckevei Anna, hogy milyen témákra érzékenyek, hogy lehet a fiatalokat és az idősebb generációkat egyaránt megszólítani, s nyilván szó esik majd a színészeket izgalmas feladat elé állító debreceni próbafolyamatról is.

Kulisszák – Ráckevei Anna beszélgetéssorozata

Január 30, csütörtök, 18:00, Horváth Árpád Stúdiószínház

A rendezvényen a részvétel ingyenes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában