Helyi kultúra

2019.12.02. 12:38

Hit, tanulás, szabadidő, programok az iskolában

Az iskola pedagógusa is bemutatta könyvét az iskola névadója tiszteletére szervezett programsorozaton.

Több napon keresztül emlékeztek a Szent Mihály Görögkatolikus Általános Iskola és Óvodában az intézmény névadó szentjére. A hétfőn „csibeavató” volt a művelődési ház nagytermében, ahol a sorverseny után a két elsős osztály diákjai letették az esküt. A kedd elő­adásokkal telt. A szorongásról, a depresszióról, valamint a drog, a dohányzás és az alkohol veszélyeiről beszéltek a szakemberek. Szerdán az iskola aulájában nyílt „Hitünk” című fotókiállításon dr. Papp Angéla, Dzsuláné Janurik Krisztina, Gólya György és Papp János pedagógusok állították ki hit tematikában készített fotóikat.

Ezt követően az iskola kutató történész pedagógusának, Topor Istvánnak könyvbemutatója kínált tartalmas programot. Csütörtökön Szent Márton személyével és az őt körülölelő hagyományokkal ismerkedtek a diákok. Pénteken reggel az egész iskola átvonult a templomba, ahol Szent Mihály és Gábor főangyalok és az összes mennyei erők emlékének ünnepére szent liturgiával emlékeztek.

Tulipán Csilla

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában