fotókkal

2019.12.19. 15:56

Angyali dallamok Nyíracsádon: énekelt és jótékonykodott a Lautitia kóruscsalád

A Lautitia kóruscsalád 120 fővel adott hangversenyt a nyírségi település görögkatolikus templomban.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Jótékonysági hangversenyt adott Nyíracsádon a Lautitia kóruscsalád Garda László, a Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola igazgatójának meghívására december 16-án. Joggal hihette az arra járó, hogy a település görögkatolikus templomában angyalok énekelnek, hisz a 120 fős gyermekkórus hangja valóban messzire szállt, és az angyalok nyelvén énekelt. A szép számú közönség hallhatott ikonikus darabokat többek között spanyol, olasz, svájci szerzőktől. Bárdos Lajosnak, Orbán Györgynek, Kodály Zoltánnak köszönhetően csodálatos magyar kórusművek is megszólaltak, de felcsendült Indodana címmel egy dél-afrikai keresztény karácsonyi dallam is. A kórus tagjai olyan átéléssel és annyira hitelesen közvetítették a darabok mondanivalóját, üzenetét, hogy advent idejében valóban méltó felkészülést jelentett mindenkinek.

 

A köszönet szavai

A hangversenyt követően Garda László mondott köszönetet Nemes József kórusvezetőnek és a kórus valamennyi tagjának a felejthetetlen élményért, majd így folytatta: – A hangverseny alatt tapasztalhattuk, hogy itt van köztünk a karácsony. A templom örökmécsese jelzi Jézus jelenlétét, itt vannak az angyalok, akik énekeltek nekünk, a karnagy úr közvetlensége, természetes egyszerűsége pedig a pásztorokat idézte. A kórus egésze a három királyokat testesíti meg, hiszen nemcsak énekeltek, hanem ajándékot is hoztak – hangzottak az igazgató szavai.

Ezt követően fény derült arra is, hogy a hangverseny élménye mellett, a kórus lelkes összefogásának köszönhetően 15 rászoruló általános iskolás gyermek kaphatott új szemüveget, ami nemcsak látásuk javításához, de bizonyára a tanulás megkönnyítéséhez is hozzájárul majd. A nagylelkű adományt Garda László igazgató egy Szent Piroska ikonnal köszönte meg, amit Koleszár Tímea, az iskola pedagógusa festett. A hangverseny alatt a közönségtől összegyűlt pénzadományokból az iskola valamennyi osztálya 10-10 ezer forintos vásárlási utalványt is kapott ajándékba.

Kedves Zilahi Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában