egy jó program hétvégére

2019.12.19. 20:33

A legendás P. Box: zene mindenekfelett!

Koncertet ad szombaton a P. Box a debreceni Roncsbárban.

Fotó: Molnár Péter

A Pandora’s Box együttes 1980-ban alakult. A P. Mobil legendás alakulatából ’79-ben az énekes Vikidál Gyula kivált, és csatlakozott a Dinamithoz, majd rá egy évre a szólógitáros Bencsik „Samu” Sándor és az orgonista Cserháti „Pityi” István távozott, és új együttest alapított. Új társaik Varga Miklós énekes, Szabó István dobos, valamint az egykori V’73 és Volán basszusgitáros, Sáfár „Öcsi” József lettek. A zenekar bemutatkozó koncertje 1980. december 31-én, a Corvin moziban volt. Első kislemezük 1981 nyarán jelent meg.

A legendás zenekar igazi visszatérése 2009. augusztus 7-ére, a tiszalöki szabadstrandi alkalomra datálható, ezt pedig megannyi fellépés követte. A csapat fennállásának 35., valamint Cserháti Pityi halálának 10. évfordulóján új lemezzel jelentkezett. A Mindenekfelett című album 2015 májusában jelent meg, rajta egy csodálatos ballada Pityi emlékére (Szabadon száll), továbbá hat vadonatúj szerzemény.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában