verseny és gálaműsor

2019.11.28. 13:05

Nemzetközi Nótás Találkozót szerveztek Konyáron

„Azt mesélte édesanyám, hogy dalolva születtem…” – mondhatná ezt bárki, aki részt vett a november 23-án rendezett I. Konyári Nemzetközi Nótás Találkozón.

Fotó: konyári nótaklub

A községi tornacsarnokban tartott rendezvényt Vig Szilárd, Konyár polgármestere nyitotta meg, aki beszédében elmondta, milyen fontos számára a magyar nóta szeretete, amelyet nemzeti kincsként kell őrizni.

Szintén köszöntötte a megjelenteket dr. Vitányi István országgyűlési képviselő. Véleménye szerint a magyar identitástudat megőrzésében igen nagy szerepet játszik a nótaéneklés hagyománya, amelyre biztatni kell a fiatal generációt is.

A köszöntők sorát a „Konyári Nótások” egyesület elnöke, Csuka Gáborné Rozika zárta, aki a Magyar Kultúra Lovagjaként feladatának érzi, hogy minél szélesebb körben megismertesse az érdeklődőkkel azt, hogy a magyar nóta olyan hungaricum, melyen nem fog az idő.

A délután legfontosabb eseménye a magyarnóta ismerőverseny volt, amelyen kilenc háromfős csapat mérte össze tudását. A versenyt a háromtagú szakmai zsűri felügyelte, Farkas Rozika, Kádár Zsuzsa és Szabó Lajos nótaénekes személyében, akik az est folyamán egy színvonalas gálaműsorral is kedveskedtek a közönségnek. A megmérettetésben résztvevők a helyiek mellett Zentáról (Vajdaság), Székelyhídról (Partium), Hajdúdorogról, Sárrétudvariból és Sárándról érkeztek.

A várva várt eredményhirdetés és a finom vacsora elfogyasztása után kezdődött az önfeledt nótázás, majd a hajnalig tartó mulatság – tájékoztatta a Naplót Bakonszegi Istvánné, a konyári művelődési ház munkatársa.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában