helyi kultúra

2019.10.11. 08:33

Remekelő kerámia szakkörös kisiskolások

A XIII. Országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázaton a nádudvari Kövy Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola alsós kerámia szakkörös diákjai elhozták a II. Díjat.

A Hortobágyi pusztán című kerámia kompozíciójukat oktatójuk, Szűcs Henriett álmodta meg 6-10 éves tanítványai számára. A Bihari Népművészeti Egyesület szervezte észak-alföldi regionális kiállításának megnyitója és díjkiosztója a napokban zajlott a berettyóújfalui művelődési házban. Itt vehették át díjaikat a diákok. A megmérettetésre több mint háromszáz alkotó pályaműve érkezett be.

A díjazott, Kövys alkotó csapat tagjai: Marján Míra, Fejes Anna, Gór-Nagy Katalin, Barta Bíborka, Lovas Lajos, Csendes Eliza, Szőnyi Milán Andor, Szőnyi Jázmin Anna, Rácz Erika Panna, Kovács Emili, Győrfi Veronika, Tuss Boglárka, Kiss Réka, Szathmári Gábor. Ők tavaly, a nevezés idején: 3., 4. és 5. osztályosok voltak. A kiállítás október 31-ig látogatható.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában