lételemünk a középpontban

2019.10.18. 18:56

Megnyílt a Nemzeti Fotótár kiállítása Debrecenben

Éltető erőforrás a víz címmel nyílt meg a Nemzeti Fotótár kiállítása öt nagyvárosban, köztük Debrecenben október 18-án.

Fotó: Matey István

A Fórum bevásárlóközpontban lévő figyelemfelhívó tematikus válogatást a napokban befejeződött Budapesti Víz Világtalálkozóhoz kapcsolódva mutatja be az MTVA.

A kiállítás célja, hogy a fotótár képeinek segítségével mi is ráirányítsuk a figyelmet a víz fontosságára és nélkülözhetetlen szerepére – mondta Répászky Lipót, az MTVA Archívumának osztályvezetője a Naplónak.

A tárlat a különböző kulturális, sport vagy közéleti események archív képtárai által prezentálja, miként változott Magyarország vízzel való kapcsolata. A kor és a helyszínek változóak, de egy valami állandó: a víz, mint életszükséglet, erő és örömforrás.

„A mottónk, megelőzni a vízválságot, s hogy ne vegyük természetesnek a víz jelenlétét. Magyarország – sok országgal ellentétben – jelenleg szerencsés helyzetben van, de oda kell rá figyelnünk, hogy ez így is maradjon”

– tette hozzá Répászky Lipót.

A kiállítások anyagának tíz százaléka mindig az adott városra jellemző fotókból áll. Debrecen kapcsán a nagyerdei szökőkút és az 1913-ban épült víztorony fotója is szerepel a tárlaton. A gazdag fotóanyag október 31-ig tekinthető meg.

LB

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában