villás galéria

2019.09.27. 13:13

Több mint 200 tárgyra licitálhatunk

Már megtekinthető az október 5-i festmény- és műtárgyárverés anyaga.

Fotó: Matey István

A Villás Galéria és Aukciósház október 5-én 15 órától 61. alkalommal tart festmény- és műtárgyárverést. Az őszi aukción több mint 32 millió forint összértékben összese 203 tétel kerül kalapács alá: 96 darab festmény és 107 darab műtárgy.

Fotó: Matey István

A festmények között főként 19. és 20. századi neves magyar festők alkotásaival találkozhatunk, többek között Balázs János, Czene Béla, Fényes Adolf, Pataky László, Rudnay Gyula munkáira, a debreceni festők közül pedig Holló László képére is licitálhatunk. A műtárgyak között antik ezüst dísztárgyak, Fischer és Zsolnay porcelánfajanszok, bútorok és szobrok is találhatók.

Az október 5-i árverésen a legmagasabb áron induló tétel Molnár József Hazafelé című, 1875-ben készült festménye, melynek kikiáltási ára 2 millió 800 ezer forint. A legalacsonyabb ára – 5 500 forint – egy ezüst gyógyszeres szelencének van.

Fotó: Matey István

A festmények és műtárgyak a galériában megtekinthetők, továbbá az aukció színes anyagáról katalógus készült, mely az interneten is böngészhető a www.villasgaleria.hu oldalon.

Ismét nagy érdeklődés övezi a Bem téri aukciósház árverését, többen jelezték érkezésüket külföldről és belföldről egyaránt, sőt már több vételi megbízás is érkezett.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában