zenés sajtótájékoztató

2019.09.11. 13:43

Díjakkal gazdagodott a debreceni kórus

A kórus nemcsak élményekkel, hanem díjak sokaságával térhetett haza Erdélyből.

Fotó: Molnár Péter

A Debreceni Vox Antiqua Kamarakórus zenés sajtótájékoztatót tartott a Református Kollégium Múzeumban kedden, ahol Kiss Csaba karnagy az együttes elért eredményeiről, valamint a kórus jövőbeli terveiről, lehetőségeiről tájékoztatta az érdeklődőket. A tizenkilenc éve alakult zenekarnak lehetősége adódott az elmúlt hétvégén, hogy egy rangos eseményen vegyenek részt, amelyről egy rövid élménybeszámolót is hallhattunk a karnagytól.

Kiss Csaba karnagy
Fotó: Molnár Péter

Több nemzetből

– A kilencedik Liviu Borlan Nemzetközi Kórus Fesztiválon léphettünk fel, ahol megannyi díjjal gazdagodhatott énekkarunk. A Nagybányán, Erdély északi részén található városban tartott rendezvényre több országból érkeztek kórusok: csehek, szlovákok, románok, magyarok részvételével zajlott a találkozó. A versenyről gazdagon térhettünk haza, és nemcsak élményekben, hanem díjakban is, hiszen elnyertük a legjobbnak járó trófeát, illetve a kötelező műért járó különdíjat is megkaptuk – mondta.

A Debreceni Vox Antiqua Kamarakórus felé számos felkérés érkezett az elmúlt időszakban is, többek között szeptember 25-én is hallhatóak majd a Kölcsey Központban, továbbá az év vége felé karácsonyi koncertek sokasága is várható tőlük.

NE

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában