Mikepércsi Nyár

2019.08.19. 10:18

Szombaton falunap, vasárnap karnevál Mikepércsen

A Tajvanról és Kisgalambfalváról érkezett vendégelőadók egyaránt elkápráztatták a közönséget.

Fotó: Kovács Péter

Kétnapos rendezvénnyel, a Mikepércsi Nyárral várta a hétvégén a vendégeket a Debrecen melletti település. Az esemény előtt adták át a faluközpontban az új, fedett közösségi teret. Ennek sajátossága, hogy ide szabadtéri kemencéket is építettek. Szombaton, a megnyitó napján, természetesen ki is próbálták, kenyeret sütöttek benne.

 

Erdős-Tóth Fruzsina szervezőtől megtudtuk, hogy a Mikepércsi Nyár a település legnagyobb rendezvénye. Szombaton falunap, vasárnap pedig a virágkarneválhoz kapcsolódva karneváli nap várta a vendégeket. A falunapon a helyi kulturális és hagyományőrző csoportok bemutatkozása mellett volt streetfighter-show, műsor a gyermekeknek, délután és este pedig sztárfellépők szórakoztatták a közönséget.

Természetesen nem maradt el a főzőverseny sem, amelynek témája ezúttal a „Kedvenc ételem” volt. Ugyancsak a gasztronómiához tartozik, hogy az egyik civil szervezet Csengeriné Esztike néni vezetésével folyamatosan készítette és kínálta Mikepércs jellegzetes tésztáját, a rongyos fickót. A vasárnapi eseményeket a virágkarneválra Tajvanról érkezett táncszínház-csoport előadása nyitotta, majd a helyi tehetségkutató verseny legjobbjainak, valamint a mazsorett- és táncegyesületnek ugyancsak karneváli hangulatú műsorait láthatta a közönség.

 

Színpadra lépett Mikepércs testvértelepülésének, Kisgalambfalvának a református kórusa is. A vasárnapot szintén sztárfellépők műsorai zárták.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában