moziajánló

2019.08.15. 07:44

Hollywood Debrecenbe is beköltözik

A heti három országos mozipremierből kettőt a cívisvárosban is megnézhetünk.

Fotó: IMDb

Nincs tovább, a rajongóknak eddig kellett vágniuk a centit: szűk három héttel az amerikai bemutató után Magyarországra, így természetesen Debrecenbe is megérkezett Quentin Tarantino új filmje, a Volt egyszer egy… Hollywood. A darab legalább annyira dominálja a heti kínálatot, mint Hans Landa ezredes a Becstelen brigantik legjobb párbeszédeit, a forgalmazók ugyanis mindössze egy amerikai tinivígjátékot és egy német életrajzi filmet indítottak harcba ellene. Előbbit a cívisvárosban is bemutatják, utóbbiról, az Ugye boldog vagy? című szürreális kalandról viszont ezúttal le kell mondanunk.

Korszellem-idézés

Quentin Tarantino már töbször belengette, hogy tizedik rendezése után visszavonul, és nem készít több filmet. Márpedig a Volt egyszer egy… Hollywood – feltéve, ha a két részre bontott Kill Billt egyként kezeljük – a kultdirektor kilencedik filmje, így a rajongók joggal izgulhatnak azon, hogy ez most akkor tényleg az utolsó előtti alkotás, vagy szó sincs nyugdíjba vonulásról, és csak egy ügyes blöff az egész. Igen, közhely, és igen, valószínűleg egy csomószor, csomó helyen leírták már: Tarantinót lehet szeretni vagy gyűlölni, de az nagyjából egyértelmű, hogy sokat veszítene vele a filmtörténelem, ha ennyire hirtelen szögre akasztaná a csapót.

Ha innen nézzük, pályája epilógusába tökéletesen passzolna egy film, amely a legnagyobb sztárokkal, rengeteg napsütéssel, valós személyeken alapuló karakterekkel és egy maréknyi popkulturális utalással mesél Hollywood aranykoráról. A sztoriban egy lecsúszott sorozatszínész (Leonardo DiCaprio) és kaszkadőre (Brad Pitt) próbálja valahogy leküzdeni a szórakoztatóipar új, számukra feldolgozhatatlan kihívásait, de a helyzetet tovább bonyolítja, hogy a cselekményben a „Manson család” nevű szekta és az általuk fiatalon meggyilkolt Sharon Tate színésznő (Margot Robbie) karaktere is feltűnik. Ennél többet viszont nem érdemes tudni a bő két és fél órás filmről, mielőtt beülünk a moziba.

Ártatlan gyermekkor?

Három srác hülyébbnél hülyébb szituációkba keveredik, miközben megpróbálnak eljutni életük bulijára. Ismerős? Nem csoda: a 2007-es, szép emlékű Superbad alapfelállása is hasonló volt, igaz, míg ott a középiskolából már kifelé tekintgető főhősökért izgulhattunk, addig a Jó srácokban azt figyelhetjük meg, hogyan értelmezi három hatodikos gyerek azokat az élethelyzeteket, amiket ideális esetben még jó pár évig nem nagyon kellene értelmeznie. A diákok (vagy legalábbis az egyikük) az esti csókolózós buliba szeretnének nagyon odaérni, de tervükbe egymás után szállnak bele páros lábbal az egyre kellemetlenebb problémák, többek között némi lopott drog és egy javításra szoruló drón képében. A rendező az elsőfilmes, sorozatok világából érkezett Gene Stupnitsky, a gyerekek között pedig az a Jacob Tremblay is feltűnik, aki a 2015-ös A szoba című drámában szerepelt Brie Larson oldalán, és alakított hatalmasat.

RA

A teljes lista a Debrecenben futó filmekről

  • A kis kedvencek titkos élete 2.
  • Aladdin
  • Angry Birds 2. – A film
  • Anna
  • Az oroszlánkirály
  • Halálos iramban: Hobbs & Shaw
  • Jó srácok
  • Pókember – Idegenben
  • Toy Story 4
  • Pompon klub
  • Übergáz
  • Volt egyszer egy… Hollywood
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában