fotókkal

2019.08.25. 19:44

Felszentelték a Nagysándor-telep templomának új orgonáját

Fotó: Molnár Péter

Nagyon kevés kell ahhoz, hogy elvegye életkedvünket, de ugyanilyen kevés is elegendő, hogy visszaadja azt. A Debrecen-Nagysándor-telepi Református Egyházközösség felújított templomának megszépült belső tere és új orgonája ilyen életkedvet visz a hétköznapokba, és alkalom arra, hogy hálát adjunk Istennek – erről szólt Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke ünnepi igehirdetésében vasárnap.

– Debrecenben mi jövőt építünk. De az építkezés nem működik az ilyen gyülekezetek, nem működik a keresztény, jó magyar emberek nélkül – mondta Széles Diána alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője köszöntőjében. Széles Diána megfogalmazta, bár a magyar nyelvben templomnak hívják, ő menedékként tekint ezekre a szakrális épületekre, melyek megnyugvást hoznak a léleknek.

 

– Miközben Európa más országaiban üldözik a keresztényeket, mi Magyarországon templomokat építünk és újítunk fel. Debrecen élen jár ebben; így képzeljük városunk jövőjét, s ebben kérjük az emberek támogatását továbbra is – emelte ki az alpolgármester.

Alapvető értékek mellett

– Valóban, fizikai és lelki értelemben is gyarapodásnak örvendhet ez a gyülekezet. Kegyelmi időket élünk: országszerte százas nagyságrendben újulnak meg templomok, gyülekezeti épületek, és ezzel azok az alapok erősödnek meg, amelyeket első királyunk, Szenti István rakott le. A talmi sosem fogja helyettesíteni az igazat, az emberi rendetlenség sosem fogja helyettesíteni az isteni rendet. Ezt ismerte fel Magyarország kormánya is, és ezért dolgozik már több éve azon, hogy egyházi közösségeket megerősítse – mutatott rá dr. Fürjes Zoltán egyházi- és nemzetiségi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár ünnepi köszöntőjében.

PtkI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában