kiállítás

2019.08.14. 12:32

A Nemzeti Értéktár része lehet a földesi érték

A helyi értékek a mozi épületében berendezett állandó kiállításon tekinthetők meg.

Fotó: Péter Imre

A településeken még fellelhető régi és mai értékek sokaságának közismertté tétele erősítheti a helyben élők településhez való ragaszkodását, a falu közösségeinek összetartozás érzését.

A nagyközségi önkormányzat Helyi Értéktár Bizottsága eddigi, ötéves értékfeltáró munkájával erősítette a település lakóinak identitástudatát, hozzájárult a település megtartó erejéhez, a helyi közösségi élet fejlesztéséhez. A munkájuk eredményességét jelzi, hogy az elmúlt években 26 javaslatot minősítettek helyi értékké. Ezek közül Hajdú-Bihar megyei értéktár felvette a megyei értékek közé Karácsony Sándor munkásságát, és egy éve kapott a bizottság arról híradást, hogy a Nemzeti Értéktár is tárgyalja a nemzeti értékké nyilvánítását.

Földes lakóinak január 22-től lehetősége nyílt a földesi értéktár állandó tablókiállításába bepillantani. Az értéktár bizottság a közelmúltban megújult Árpád mozi előterében állandó kiállításon mutatja be azokat a helyi értékeket, melyet az elmúlt években nyilvántartásba vehetett a helyi javaslattevők jóvoltából. A kiállítás anyagát az ifjúsági fesztiválon is megtekinthették a látogatók.

Péter Imre

Borítókép: A település történetét is megismerhetik a kiállításon a gyerekek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában