Bon Bonnal indult

2019.08.15. 17:30

A Bon Bon zenekar édesítette meg az első karneváli koncertet – Videó!

A koncert végén, a Valami Amerika című dal alatt a közönségből sokan felpattantak a székekből, s táncra perdültek a zene hallatára.

Fotó: Matey István

A Bon Bon és a Big Band koncertjével szerda este kezdetét vette a karneváli hét zenés programsorozata a Kölcsey Központ nagytermében. Daróczi Lászlótól, a Debrecen Big Band vezetőjétől megtudtuk, a zenékkel már a virágkarneválra hangolódnak. – Eredetileg négy trombitás van a zenekarban, itt azonban kilenc lesz; kuriózumnak számít, hogy ennyi zenész lesz egyszerre a színpadon. Jóformán, ez a karneváli fellépésünk főpróbája. A koncert első felében örökzöld szving dallamok csendültek fel, valamint latin ritmusokkal tűzdelt, karneváli hangulatot varázsolt a zenekar a nagyterembe. A koncert második felében érkeztek a jól ismert Bon Bon zenekar slágerei dzsesszköntösbe bújtatva. A zenés estén a Valcer Táncstúdió növendékei vérpezsdítő szambatáncaikkal fokozták a hangulatot, és a debreceni műsorvezető, Fazekas Laci konferált az est folyamán.

Megvolt a közös hang

Szolnoki Péter, a Bon Bon együttes frontembere és énekese a Naplónak úgy nyilatkozott, mindig nagyon várja a debreceni fellépéseket, hiszen itt született, valamint nagyon kedves és hálás a cívisvárosi közönség. Az énekes és Daróczi László barátsága közel tíz évre nyúlik vissza, ugyanis egy évtizede zenéltek először együtt. – Laci ismerte, illetve hallotta a ma már tizenkét éves big band-lemezünket, s szerette volna ha együtt dolgozunk, illetve zenélünk a későbbiekben, ez azóta szinte folyamatos – emlékezett vissza a régi telefonhívásra Peti, majd hozzátette ez az este kivételes lesz, hiszen neves hangszerművészekkel is bővül a színpad. – A Bon Bon zenekarnak van két állandó tagja, Tulkán Péter trombitaművész, valamint Zsemlye Sándor szaxofonművész, akik nemcsak az együttesünk tagjai, hanem a Debrecen Big Band állandó vendégszólistái – mondta Peti. Csatlakozott még a koncerthez Lutz János, aki szóló basszusgitár játékával kápráztatta el a közönséget, továbbá erősítette a csapatot gitáron Gyárfás István is, a TanBorEn Trio egyik „kis” virtuóza pedig kongán mutatta meg ütőstudását.

1995 óta a színpadon

Dupla jubileum elé néz a Bon Bon együttes, ugyanis huszonötödik születésnapját ünnepli a zenekar, emellett az énekes és frontember Szolnoki Péter májusban tölti be az 50. életévét. – Szeretnénk jövőre Bon Bon-felállásban egy nagyszabású koncerttel kedveskedni a közönségnek, ráadásul májusban kerek évfordulót ünneplek, így egy szólókoncertet is tervezek. Lesznek benne kis rajzfilm- és Bon Bon-dalok, dzsessz, no és a duettekről se feledkezzünk meg – osztotta meg Peti, majd említést tett a december óta műsoron lévő Bon Bon-musicalről, melyet jövőre több vidéki nagyvárosban is be akarnak mutatni, emellett a jubileumi koncerttel is szeretnének országos turnéra indulni. Majd rámutatott, hogy a közös munka és kiegyensúlyozott siker titka a kitartás, valamint a tolerancia, azonban talán legjobban a lelkesedést kell fenntartani. – Még mindig tudunk nevetni magunkon és egymáson. Fontos, hogy tükröt tudjunk mutatni magunknak és egymásnak is – fogalmazott Peti.

ND

Borítókép: Szolnoki Péter, a Bon Bon együttes frontembere és énekese

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában