Nyári tábor

2019.07.22. 08:27

Táboroznak, de már készülnek a nagy ünnepre Berettyóújfaluban

Somogyi, tövisháti és buzai táncokat is tanultak a Bajnóca Néptánctáborban.

Fotó: Kogyilláné Halics Szófia

Az idén tízéves Bajnóca Néptánc Egyesület évek óta megrendezi az immár hagyományos nyári néptánc táborát. A július közepén tartott táborban a gyerekek három korcsoportban, somogyi, tövisháti és buzai táncokkal ismerkedtek. A lépéseket koreográfusok és a Bajnóca Néptánc Egyesület csoportvezetői tanították.

A szakmai munkán túl a bajnócások kézműves és múzeumi foglalkozásokon, mozielőadáson, fellépéseken valamint kikapcsolódásként vízi és szárazföldi sportprogramokon, strandoláson is részt vehettek. A tábori héten kerékpárral látogattak el Váncsodra, ahol a frissen színpadra állított berettyóújfalui és környéki táncokból adtak ízelítőt, és felléptek a berettyóújfalui piac vásárcsarnokának avatóján is.

Fotó: Kogyilláné Halics Szófia

A jubiláló bajnócások izgalmas és tartalmas tábort tudhatnak maguk mögött. Az egyesület közben már készül az újabb programjára, ami nem más, mint a IV. Berettyó Nemzetközi Néptáncfesztivál. Augusztus 17-21-e között Európából, Afrikából és még Ázsiából is érkeznek a városba táncosok, hogy a Szent István-nap köré szervezett programsorozatot még színesebbé varázsolják Berettyóújfaluban.

Kogyilláné H. Szófia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában