Debrecen volt a díszvendég

2019.07.28. 17:54

Színes programok a Tisza-tónál

Debrecen volt a díszvendége az idei Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztiválnak.

Fotó: Bekecs Sándor

Fotó: Bekecs Sándor

A kultúra, a természet és az aktív kikapcsolódás szerelmesei találkoztak Tiszafüreden és a Tisza-tónál július 26-28. között. A rendezvény péntek este kezdődött a Tiszafüredi Református Templomban egy jótékonysági koncerttel, melyben közreműködött Kristin Sampson a New York City Operaház művésze, Somogyi-Tóth Dániel Debrecen főzeneigazgatója és a Kodály Kórus is. A koncert bevételéből a Magyar Cochleáris Implantáltak Egyesületét támogatják.

Fotó: Bekecs Sándor

Debrecen városa 350 ezer forinttal támogatta a 150 éves templomi orgona hangolását, melyet Tiszafüred legnagyobb kulturális értéken tart Somogyi-Tóth Dániel.

Fotó: Bekecs Sándor

- Tavaly Szolnok volt a fesztivál díszvendége, idén úgy gondoltuk, hogy a Tiszafüred és Debrecen közötti együttműködés erősítésére a hajdúsági megyeszékhelyet kérjük fel – közölte kérdésünkre Debreczeni Ildikó az immár hatodik éves rendezvény szervezője. Hozzátette, hogy a fellépők mellett kézműves kiállítók és főzőcsapatok is érkeztek Debrecenből és Hajdú-Bihar megyéből.

A szombati napon több helyszínen is folytak a programok. A Tisza-tavi Kerékpáros Centrumtól indult a tavat megkerülő biciklitúra, melynek állomásain ismert hazai művészek, – mint Szent Martin, a Romano Drom zenekar vagy FareMido Operatársulat – előadásai fogadták a résztvevőket.

Fotó: Bekecs Sándor

A Morotva Kerékpáros Pihenőparkban pedig családi programok, kerekasztal beszélgetés a környezetvédelemről, kézműves termékek kiállítása és főzőverseny is szerepelt a kínálatban A mozogni vágyókat Opera Alakreform is várta Rubint Rékával. A színpadi műsorokban közreműködött többek között a Debreceni Hajdú Táncegyüttes, a Trio Harmony és Zán András zenekara a GoodGuys. Este a 100 Tagú Cigányzenekar és Edvin Marton hegedűművész közös koncertje zárta a programot Miklósa Erikával és Szappanos Tiborral.

Fotó: Bekecs Sándor

Vasárnap vízre szállt a rendezvény és ezúttal hajókkal járták körbe a Tisza-tavat a vendégek, melyek állomásain a biciklitúrához hasonlóan helyett kapott az előadóművészet is. Az indulást az 50 éves szolnoki MH Légierő Zenekar előadása és az idei évben újdonságnak számító OPERUN futóverseny Miklósa Erikával rajtja előzött meg.

Bekecs Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában