Képzőművészek találkozója

2019.07.05. 13:05

Ihletet kapnak a pusztán

Hét országból harmincegy alkotó részvételével július 8-án kezdi meg idei alkotói időszakát a Hortobágyi Káplár Miklós Nemzetközi Művésztelep.

Fotó: Kovács Péter

Az ünnepélyes megnyitót aznap 17 órakor tartják az Égerházi Imre Galériában. A nagy múltú hortobágyi festőkolónia hagyományait folytató társulás ez évi témája a plein air, azaz a szabadban festés és a látvány hangulatának megörökítése.

A képzőművészek hazánkon túl Kazahsztánból, Lengyelországból, Lettországból, Ukrajnából, Romániából és Szlovéniából érkeznek, hogy megismerjék a Hortobágyot és térségét, ihletet szerezzenek a pusztán, valamint egymástól és persze, hogy alkothassanak, július 18-ig. Több alkalommal vesznek részt kirándulásokon, megtekintve egyebek közt a puszta falujának múzeumait, s a lovasnapok eseményeibe is betekinthetnek – tudtuk meg H. Csongrády Mártától, a telep művészeti vezetőjétől.

A zárókiállítás július 17-én, 16 órakor nyílik meg a faluházban, ez alkalommal adják át a művésztelep örökös tagságáról szóló okleveleket.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában