Campus Fesztivál

2019.07.17. 17:30

„Azt hiszem, a fiatalság ágya ez a város”

A Campuson is fellépő Pápai Joci úgy véli, az áttörést annak köszönheti, hogy megtalálta önmagát. Interjú az énekes-dalszerzővel.

Fotó: Kovács Péter

Hosszú út vezetett Pápai Joci sikereihez. Gyerekkorától kezdve a zenével foglalkozik, szélesebb körben a közönség azonban csak 2005-ben, a Megasztár tehetségkutató műsorban figyelt fel rá. Ekkor viszont nem sikerült igazán meglovagolnia az ismertséget, s egészen a 2016. év végéig kellett várnia, amikor is megjelent az Origo című száma. A dal hatalmas siker lett, az előadó maga is innentől datálja karrierjét.

Pápai Joci szerdán 22 órakor a Campus Fesztiválon lép színpadra, ennek kapcsán beszélgettünk vele többek között a várható koncertről, karrierről és az Eurovíziós Dalfesztiválról.

Nem ez lesz az első Campus Fesztiválja fellépőként. Milyen érzésekkel érkezik a cívisvárosba?

Debrecenbe mindig szuper érzésekkel érkezik a zenekar. Azt hiszem, a fiatalság ágya ez a város. Már 15 évvel ezelőtt is jártunk ide Majkával fellépni – akkor még egy csapatot alkottunk. Rengeteg fantasztikus élmény és buli kapcsolódik ehhez a városhoz.

Mire számíthatnak a rajongók a Campus-koncerten?

Egy igaz Pápai Joci-s hangulatú koncerten vehetnek majd részt a fesztivállátogatók, de valamelyest új formációban: idén már két táncossal bővültünk, és önálló vizuális elemekkel van felépítve a koncert. A legújabb dalunkat is játsszuk majd, amely a múlt héten jelent meg. Célunk, hogy kielégítsük a közönség igényeit.

Nem egyszerű út vezetett a sikerhez. Mit gondol, milyen gát szakadt át önben, ami által sikerült megírnia azt az Origó című számot, mely végül meghozta a nagy áttörést?

Megtaláltam önmagam, illetve azt, hogy mi az, amit szeretnék képviselni, és melyik az az érzelmi világ, amit szeretnék átadni a közönségnek.

Mit kíván képviselni?

A különleges autentikus vonal és a nagyon modern világ találkozását. És az érzelmek át­adását, amire rendkívül oda kell figyelni manapság. Szerintem nagyon nagy szüksége van a világnak a normál értékrendekre és az érzésekre.

Ha tehetné, lecserélné ezt a kanyarokkal teli utat egy könnyebb, gyorsabb siker érdekében?

Azt hiszem, hogy nem. Ha még egyszer kérhetném a sorstól, ugyanezt kérném.

Kétszeres Dal-győztes. Miért akart duplázni?

Igazából én a duplázásra nem számítottam. „Az én apám” című szerzeménnyel azért neveztünk be, mert annyira különleges és a mondanivalója is annyira komoly a dalnak, hogy azt akartuk, a közönség minél szélesebb köréhez eljusson. A győzelem minket is meglepett.

Az Eurovízión nem sikerült bekerülnie a döntőbe, a verseny után egy Facebook-videóban azonban azt mondta, nem csalódott. Csinálna valamit másképp?

Nem. Ha tehetném, ugyanezzel a dallal indulnék el. Azt gondolom, bennem nem maradt semmilyen tartalék és semmi más a szívemben. Teljes lelkiismeret-furdalás nélkül mondom, hogy a legjobb tudásom szerint készültem.

Gondolkodik egy újabb Dal-megmérettetésen?

Nem. Azt gondolom, bőven elég volt nekem ebből, és minden részét megéltem, amit kellett, de azt hiszem ebben ennyi volt. A mondás szerint persze soha ne mondd azt, hogy soha, de egyelőre biztos nem tervezek egy újabb Dal-versenyt.

Viszont az Eurovízió legszexibb férfijának választották. Mi a véleménye erről a díjról, s ön szerint alapvetően mennyire fontos a külső?

Szerintem fontos. Egyébként is szeretek jól kinézni, jól öltözni, imádom a szép dolgokat, a stílust. Az igazság az, hogy jól­eső érzés volt a díj.

Zenész és édesapa is egyben. Hogyan próbál egyensúlyt tartani a karrier és a család között?

Ez nagyon „nehéz mezsgye”, amit még most is tanulok. Próbálom a legjobb tudásom szerint csinálni, most még azonban nem nagyon tudok nemet mondani. Eljön viszont az az idő, amikor ezt meg kell tanulnom.

Pálfi-Tóth Zoé

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában