Csökmő

2019.06.11. 10:37

Szép ünnepély volt a konfirmáció

Az esemény alkalom volt az elszármazottak kapcsolattartására a szülőfaluval.

Fotó: B. Kiss Andrea

Hat gyerek konfirmált idén Csökmőn: Bereczki Boglárka, Győri Aranka Mercédesz, Hajdu Szabolcs, Hegyesi Krisztián, Kiss Sándor és Tokai Csilla. A református egyház helyi gyülekezetének egyik legjelentősebb alkalmán sokan részt vettek.

A konfirmáció után ünnepi műsort adott a Csökmői Kvartett és a Csökmői Dalosok, majd a Csökmői Népdalkör. Szabó Gyula református lelkész igehirdetését követően Horgász Istvánné gondnokasszony átadta a 60, 50, 25 és 10 éve konfirmáltaknak az emléklapokat, majd Szigeti Jánosné presbiter asszony felolvasta a távol maradt jubilálok leveleit.

Fotó: B. Kiss Andrea

Szabó Gyula lelkész egy kis meglepetéssel is készült. Mindenki örömére képeket vetített a tíz évvel ezelőtti konfirmációról. Az ünnepélyes pillanatokat szeretetvendégség zárta, ahol közös falatozás közben beszélgethettek, emlékezhettek a résztvevők. Itt előkerültek a régi fotók, és a régi iskolatársak rácsodálkoztak egymásra, hiszen voltak, akik évtizedek óta nem élnek már Csökmőn. Ez az alkalom jó lehetőséget szolgáltatott arra, hogy hazalátogassanak a szülőfaluba.

B. Kiss Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában