Szent Gellért-díj

2019.06.24. 07:31

Elismerés a négy évtizedes munkáért

A pedagógusok búcsúján a nyíracsádi Sabó Mihályné vehette át a Szent-Gellért-díj ezüst fokozatát.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Június 23-án idén is több száz óvónő, tanító és tanár gyűlt össze a pedagógusok búcsúján Máriapócson. A szent liturgiát követően a tábori oltárnál adták át a Miskolci, a Nyíregyházi Egyházmegyék, valamint a Hajdúdorogi Főegyházmegye pedagógiai intézményeiben dolgozók munkáját elismerő díjakat, okleveleket.

Az elismerések egyike a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által alapított Szent Gellért-díj, amelyet azzal a céllal hoztak létre, hogy lehetőséget teremtsen a katolikus közoktatásban végzett kiemelkedő munka elismerésére. A Hajdúdorogi Főegyházmegye fenntartásában működő intézmények pedagógusai közül a Szent Gellért-díj ezüstfokozatát idén a nyíracsádi Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola pedagógusa, Szabó Mihályné kapta, aki 1980 óta dolgozik a nyíracsádi általános iskolában.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Munkáját tanítóként kezdte, majd 1989-től énektanárként, később ifjúságvédelmi felelősként folytatta. Negyven éves munkaviszony után idén fejezte be utolsó tanévét, és kezdi meg nyugdíjas éveit.

Kedves Zilahi Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában