körhinta

2019.05.29. 08:20

„Törőcsik Mari is szereti Debrecent”

A bemutató alkalmából Debrecen tisztelete és szeretete jeléül küldött ajándékot a színművésznek.

Fotó: Molnár Péter

A Nagyerdei Szabadtéri Színház idei évadának sajtótájékoztatóján mutatták be azt az ajándékcsomagot, mely a fesztivál nyitóprodukciója, a Körhinta apropóján készült Törőcsik Mari számára. Az ötletgazda Bódor Editet, a Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezetőjét a május 23-án a művésznőnél tett látogatásáról kérdeztük.

– Az első találkozó sajnos meghiúsult a színésznő betegsége miatt. Azonban, amikor felhívott telefonon, hogy vár bennünket, útra keltem, hogy az ajándékát eljuttassam otthonába, a Vas megyei Velembe. Arra gondoltam, hogy majd otthagyom a csomagot a művésznő valamelyik hozzátartozójánál, aki gondját viseli. Mivel az ápolónője előzetesen felkészített arra, hogy Törőcsik Mari mostanában már kerüli a fizikai kontaktust, álmaimban sem gondoltam volna, hogy szeretetteljes, ölelésekkel keretezett, meghitt beszélgetésben is élményem lehet, Törőcsik Mari ugyanis személyesen fogadott engem – mondta Bódor Edit.

Színésztársáról is beszélt

– Soha sem néztem vissza egy filmet sem, amelyben szerepeltem. Ám a Körhintát annyira szerettem, hogy végül mégis végignéztem az elkészült filmet. Soós Imre kizárólag a származása miatt játszott paraszti szerepeket, ami az akkori kulturális szemlélet mélypontjának is tekinthető. Királyfi és Hamlet-szerepeket érdemelt volna a zseniális tehetségű Soós Imre – fogalmazott Törőcsik.

Betaláltak az ajándékok

A nemzet színésze, háromszoros Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész meghatódva nézte meg az ebből az alkalomból Soós Imre leszármazottja által készített videóüzenetet, megjegyezve, mennyire boldog, hogy a család így őrzi Soós Imre emlékét. Örömmel vette át a film soraival díszített mézeskalács szívet is, amelyre a film egyik híressé vált szövegrészletét írták fel.

Meghitt beszélgetés

Bódor Editet a művésznő arra kérte, hogy tolmácsolja köszönetét Debrecen városának. – Szó szerint jegyzeteltem le Törőcsik Mari szavait – mondta.

„Üdvözlöm Debrecen városát! Ebből a pár sorból, amit küldtek, úgy érzem, ez a város az enyém is, mert szeretete árad felém. Emlékeimben a városhoz a Körhinta kötődik, s az Aranybika szálló is, ahol nagyon szerettem lakni”

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában