koncertajnáló

2019.05.23. 17:56

Nem unatkozunk a következő napokban sem

A nyár már a küszöbön van, a pihenni és szórakozni vágyóknak egyre több a lehetőségük a cívisvárosban. Igaz ez a következő napokra is, amikor is jobbnál jobb előadók és zenekarok koncerteznek majd, a zenekedvelők tombolhatnak például a Full Of Anger Burning Passion Fesztiválon, és minden bizonnyal a Parno Graszt is hamisítatlan hangulatú bulit ad közönségének. Addig pedig, míg nem kezdődnek el ezek a zenei csemegék, érdemes kimenni a Nagyerdőre, élvezni a jó időt és töltődni a természetben.

Fotó: Napló-archív

Május 23., csütörtök

20:30 óra: InFusion Trio – Incognito Club

Debrecenbe látogat az ország egyetlen elektronikus looper zenekara, az InFusion Trio!

Három sokat foglalkoztatott klasszikus zenész elektronikus hangszerekkel, torzítókkal, pedálokkal, olyan hangzással amivel még egész biztosan nem találkoztak a hallgatók.

Május 24., péntek

18 óra: Nana Vortex koncert a II. Érzékenyítő napon – MODEM

A Nana Vortex a magyar világzenei paletta kétségkívül egyik legprogresszívabb és legkísérletezőbb formációja.

A fiatal együttes máris két formabontó albummal jelentkezett: első, Forduló című lemezük pop, folk, jazz elemeket fuzionál, olykor szürreális zenei motívumokat is belecsempész­ve az eredetileg népzenei ihletettségű dallamvilágba. Különlegessége, hogy a dalszerzés, majd a stúdiófelvétel és videóalbum is a Balaton-felvidék egyik borteraszán zajlott, így muzsikájukban egyedülálló módon kerülhet párbeszédbe tér-szöveg-zene a hallgatókat bevonó alkotói munkafolyamat feltárásával.

A Nana Vortex 2017 decemberében pedig ismét új zenei anyaggal jelentkezett: Arany János születésének 200. évfordulóját ünnepelve a költő zeneszerzeményeit gondolták-gombolták újra. Bizony, a magyar irodalom egyik legnagyobb mestere nemcsak költött, hanem komponált is. A zenekar Arany János melódiáit tiszteletben tartva 21. századi köntösbe öltöztette a magyar író zenei gondolatvilágát, ezáltal is felmutatva Arany kortárs arcát.

A koncerten tehát mindkét lemez dalai felcsendülnek, a fiatal magyar zene lendületét és Arany János költészetét is ünnepelve.

20 óra: Privát Affér – ­Ifjúsági Ház

A Campus Fesztivál Nagyszínpada előtt, utoljára hazai pályán, az Ifiházban találkozhattok a debreceni Privat Affér zenekarral!

20:30 óra: A Nyughatatlan – ­Nagyerdei Víztorony

21 óra: CarPEDIGnem lemezbemutató – Incognito Club

Először lép fel Debrecenben a nyíregyházi székhelyű CarPEDIGnem zenekar, amely nemrégiben vette fel első nagylemezét Homo illusion címmel. A világzenét jazzel és elektronikával keverő formáció dalszövegeit kortárs és klasszikus költők jegyzik, melyeket bátran értelmeznek újra a zene segítségével. A CarPEDIGnem zenei világában így jól megférnek egymás mellett az ambientes, hangdrumos atmoszférák, a bossa nova, a smouth jazz és a swing, de az akusztikus pop és funk elemek is, amelyek a versekkel való találkozás során az alkotók szerint „21. századi sanzonokat” hoznak létre.

A zenekar motorját a duóban is működő Dézsi Darinka színész-énekesnő (Móricz Zsigmond Színház) és Karap Zoltán (filozófus, zenész) páros alkotja. Állandó zenésztársaik Bartus Zoltán (dobok, percussions) és Laczkó Csaba (basszus), akikkel egyaránt számos koncertet adtak a könyvtáraktól a kultkocsmákon át a fesztiválszínpadokig.

Május 25., szombat

19:30 óra: Full Of Anger Burning Passion Fesztivál – ­Kaptár Klub

Év elején visszahúzódtak a próbaterembe, és feldemózták az új, „Forever Burning Hatred” EP anyagát, majd utána elindultak a tényleges felvételek. Annyit árulnak el előre, hogy igen kiadós terjedelmű EP lesz, a tervezett 5+1 dal több mint 40 percet fog kitenni. A jelenlegi felállás első közös produktuma ez az anyag, a zene maradt death metal, de egy kicsit más formában, egy nagyon súlyos és színes anyag van születőben, mellyel nem fognak csalódást okozni a death metal híveinek. Jelenleg úgy érzik, hogy talán ez az anyag áll eddig legközelebb az Angerseed lényegéhez. A tervezett megjelenés június vége-július eleje, az addigi bulikon pedig minden dalt be fogunk élőben mutatni.

19:30 óra Mini rock fesztivál – Rock Café (Hajdúszobosz­ló)

Az este fellép a Betonlégy, Yulius25 és a Negyedik Műszak

20 óra: Katvanhoe – Incognito Club

Megmutatják, milyen az az indiántavasz-búcsúztatás Katvanhoe módra!

20:30 óra: Parno Graszt – Nagyerdei Víztorony

Május 26., vasárnap

13 óra: Rocksuli Örömzene Jimmyvel és Sóderrel – ­Nagyerdei Víztorony

A tavalyi nagy sikerű főtéri örömzene után, ismét örömzenélésre invitálják az érdeklődőket. Idén három Kowalsky meg a Vega számot fognak előadni a zenekar két tagjával közösen. A számok: „Amilyen hülye vagy, úgy szeretlek”, „Hála veled”, „Árnyék és fény”.

17 óra: Bon-Bon együttes – ­Szabadidő Park (Hajdúszoboszló)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában