Egyház

2024.05.14. 10:53

Ünnepeltek a katolikusok, több mint félezren báloztak a Kölcsey Központban – fotókkal

Gyerekprogramokkal, sztárfellépőkkel és tombolával is várták a vendégeket.

Haon.hu

Katolikus Bált tartottak a debreceni Kölcsey Központban

Forrás: dnyem.hu

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Katolikus Bált rendezett május 10-én, Debrecenben, a Kölcsey Központban. A több mint ötszáz fős, jó hangulatot, kulturális és gasztronómiai különlegességeket kínáló összejövetelre a város és az egyházmegye plébániájának hívei mellett baráti társaságok, bálozni vágyók fogadták el a meghívást. A házigazda Palánki Ferenc debreceni-nyíregyházi megyéspüspök volt – számolt be az egyházmegye honlapja.

Palánki Ferenc debreceni-nyíregyházi megyéspüspök
Palánki Ferenc debreceni-nyíregyházi megyéspüspök
Forrás: dnyem.hu

A főpásztor személyesen is üdvözölte az érkező bálozókat, majd a nyitóceremónián – a geszterédi Szent Anna köznevelési intézmény diákjai énekes köszöntője után – pohárköszöntőt tartott, és üdvözölte az asztal köré gyűlő egyházmegyét.

A vacsora után kezdődött a bál, amelyet bécsi keringővel nyitottak meg az egyházmegye ajaki köznevelési intézményének – az Ajaki Tamási Áron Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Óvoda és Bölcsőde – 8. osztályos diákjai. A koreográfiát összeállította és a táncot betanította Gyüre Tamás táncpedagógus.

Katolikus Bált tartottak a debreceni Kölcsey Központban
A bálon több mint ötszázan vettek részt
Forrás: dnyem.hu

Sztárfellépők is voltak, Nagy Sándor Jászai Mari-díjas magyar színész, énekes és a DoktoRock Színtársulat tagjai szórakoztatták a közönséget. A gyermekeket kézműves foglalkozás és lufibohóc is várta, de az est programjai közé a tombolasorsolás is befért.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában