Heuréka!

2024.04.05. 21:06

Farkas Bertalan mellett ragyogott fel a Tankcsapda csillaga

Nem akármilyen vendégekkel futottak össze a résztvevők a III. Kárpát-medencei Messier-maratonon.

Haon.hu

Forrás: Hajdúsági Csillagászat

Április 5 és 7. között különleges eseménynek ad otthont a Hortobágyi Nemzeti Park, hiszen itt rendezik meg a III. Kárpát-medencei Messier-maratont. A rendezvény elsődleges célja, hogy észlelési és találkozási lehetőséget biztosítson a Kárpát-medencében élő csillagászok, pedagógusok, valamint fizikusok részére.

Csillagászati rendezvényhez kissé szokatlan módon, már jóval naplemente előtt „felragyogott” néhány csillag, hiszen a Tankcsapda tagjai is feltűntek a rendezvényen.

Mindezt természetesen több fényképpel is megörökítette a szervező Vega Csillagászati Egyesület hajdúsági területi klubjának közösségi oldala. Lukács Laci, Fejes Tamás, és Sidi Farkas Bertalannal, a világhíres magyar űrhajóssal is találkozhattak.

Az idei programnak különlegessége egyébként, hogy a hajdúsági, hajdúböszörményi amatőrcsillagász mozgalom megalakulásának 40. évfordulóját is ünneplik.

A szervezők számos programelemmel várják az érdeklődőket a hétvége folyamán. Derült, felhőmentes időben a Messier-objektumok észlelési versenyébe is bekapcsolódhatnak a résztvevők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában