Egyeztetés

2024.04.04. 20:55

Ismét egyeztettek a vezetők Hajdúböszörményben

Április 2-án (kedden) a város vezetősége, hivatali- és cégvezetők vezetői értekezletet tartottak.

Haon.hu

Beomlott tetőszerkezetről, területhasználati engedélyekről és kerékpárútról is egyeztettek Hajdúböszörményben

Forrás: Facebook/Hajdúböszörmény város hivatalos oldala

Az egyik napirendi pont a Táncsics Mihály körút és Baltazár Dezső utca sarkán található beomlott tetőszerkezet ügye volt, amely már évek óta aggodalmat okoz. Az önkormányzat korábban már több intézkedést is tett az ügyben, azonban a tulajdonos hosszú évek óta nem reagál, ezért most ismét bejelentést tettek a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal Építésügyi Osztálya felé.

A Jókai Mór és Arany János utcákat érintő építkezésről is szó esett, ahol az önkormányzat felmondta a területhasználati engedélyt és kötelezte az építtetőt a járdák és közterület eredeti állapotának visszaállítására és a telek rendbetételére.

Továbbá megvitatták a januárban elindított tervezési folyamat további feladatait, amelyek az Árpád utca - Újvárosi utca – Vörösmarty utca kereszteződésében, valamint az Ady tér, a Korpona utca - Hadházi utca - Téglási utca - Petőfi S. utca - Újfehértói utca csomópontokban lévő körforgalmak kialakítását célozzák. A koncepciótervek elkészültek, és a következő héten írják ki az engedélyköteles kiviteli tervek pályázatát. Az Ady tér új körforgalmának kialakítása a Magyar Közúttal történt egyeztetés eredményeként útcserével készül el, így az adott útszakasz önkormányzati fenntartás alá kerül.

Emellett a Hajdúdorogot és Hajdúböszörményt összekötő kerékpárút pályázati kiírásának feltételeiről is tárgyaltak, hogy az elnyert pályázatnak megfelelően induljon el a Külső- Hadházi utcai kerékpárút tervezése - tájékoztattak Hajdúböszörmény Facebook-oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában