Felújítás

2024.03.02. 13:00

Jó hír a hajdúnánásiaknak, elindulhat a régóta várt útfelújítás

Az orosz-ukrán háború egyszer már parkolópályára kényszerítette a projektet, de az önkormányzat lobbizott a fejlesztésért.

Bekecs Sándor

Idén elindulhat a kivitelezés

Forrás: Nagyné Legény Ildikó Facebook

Fotó: Girus Zsolt

Régóta várt fejlesztés indulhat el Hajdúnánáson, miután a napokban bejelentették: uniós forrásból indulhat a hajdúnánási nagykörút felújítása. Még 2021-ben tájékoztatta az önkormányzatot az állami közútkezelő a fejlesztésről, azonban a 2022-ben kitört orosz-ukrán háború okozta gazdasági nehézségek keresztülhúzták a projektet.

Ez már egy bejelentett és megkezdett projekt volt, éppen ezért esett nagyon rosszul a városnak, hogy a kormány kénytelen volt felfüggeszteni a beruházást. Azóta folyamatosan egyeztettünk a Magyar Közúttal, kértük a folytatást 

– mondta megkeresésünkre Nagyné Legény Ildikó, Hajdúnánás alpolgármestere. A kitartó lobbinak pedig meg is lett az eredménye, ugyanis nemrég Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Vármegyei Közgyűlés elnöke tájékoztatta a városvezetőséget arról, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében akár már az idén elindulhat a kivitelezés.

Mintegy 639 millió forint lett elkülönítve a fejlesztésre. A műszaki koncepció pedig nem változott, tehát az eredetileg tervezett 4,46 kilométeres szakasz újulhat meg

– ismertette az alpolgármester. A fejlesztés az Árpád, Honfoglalás, Baross és Attila utcákat érinti majd.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában