Útfejlesztés

2024.03.18. 15:34

Tizennyolc utca felújításán dolgoznak jelenleg Debrecenben – fotókkal, videóval

Már zajlanak a munkálatok az István út Kristály utca és Holló László sétány közötti szakaszán. Ebben az évben is több helyszínen lesznek útfejlesztések Debrecenben.

Bekecs Sándor

Már zajlanak a munkálatok az István út Kristály utca és Holló László sétány közötti szakaszán

Forrás: Kiss Annamarie

Idén sem maradnak ki az útfejlesztésekből a debreceni Tócóskert és Tócóvölgy városrészek. Lakossági kérésre újul meg az István út egy szakasza, de az önkormányzat a Kishegyesi út felújításának utolsó ütemét szintén elvégzi még az idén.

Idén is folytatjuk az előző éveket jellemző intenzív útfejlesztéseket. Bár 2023. nem volt egy könnyű év, közlekedésfejlesztési szempontból a város eredményes volt, hiszen a gazdasági helyzetünk lehetővé teszi, hogy egyre több útszakaszt tudjunk felújítani. Tavaly több mint 2 milliárd forintot fordíthattunk ezekre a munkálatokra

– tájékoztatott Papp László polgármester március 18-án, hétfőn.  

debrecen, útfejlesztés, aszfaltozás, istván út
Papp László számolt be az útfejlesztésekről
Forrás: Kiss Annamarie

Mint arról korábban beszámoltunk, 26 debreceni szakaszon történik idén nagyfelületű aszfaltozás és 23 utca kap szilárd burkolatot.

 Jelenleg 18 utcában zajlanak a munkálatok, köztük az Ady Endre út egy szakaszán, amelyet kifejezetten lakossági kérésre indított az önkormányzat. Nagyfelületű aszfaltozásokra 2024-ben 1,7 milliárd forintot fordít a város.

– A Tócóskert és a Tócóvölgy képviselői lobbitevékenységének köszönhetően kiemelt szerep jutott a fejlesztéseknek: elkészült a Derék utcai csomópont, elindult a Kishegyesi út felújítása mintegy 180 millió forintos keretből, valamint zajlik az István út fejlesztése is 40 millió forint értékben – emelte ki a városvezető.

Biztonságos utakon gyorsabban haladhat a forgalom

Orosz Ibolya Aurélia önkormányzati képviselő köszönetét fejezte ki a fejlesztésért, s mint elmondta: az István út a Tócóskert és a Széchenyikert egyik gyűjtőútja, amelynek rossz állapota miatt sok lakossági kérés érkezett felé is. – Köszönöm szépen az itt élők türelmét. A fejlesztésnek köszönhetően hamarosan biztonságosabb úton, gyorsabban haladhat majd a forgalom – mondta. Hozzátette, a napokban elkészült az István utca 95. szám és a Vincellér utca közötti szervizút felújítása is.  

A tavalyi évben a belső szervizutakon elindult felújítások idén is folytatódnak, a környék egyik legrosszabb állapotú útszakasza újul meg hamarosan

– tette hozzá Varga András önkormányzati képviselő. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában