Környezet

2024.03.08. 18:54

Még több közösségi kertet alakítanak ki Debrecenben a következő években – videóval

Haon.hu

Debrecenben jelenleg három közösségi kert működik

Forrás: Facebook / Vénkerti Közösségi Kert - Debrecen

Debrecen első, vénkerti közösségi kertjében egy szuper csapat kovácsolódott össze, amelynek lelkes tagjai szívvel-lélekkel viselik gondját a kertnek – tudatta Papp László polgármester Facebook-oldalán. 

Mint írja, a lakossági visszajelzések alapján vállalták a város környezetvédelmi programjában, hogy a következő években még több közösségi kertet fognak kialakítani.

–Én azt gondolom, nagy élmény itt, a lakótelepi környezetben kicsit kertészkedni, kicsit gazdálkodni, és kíváncsian várom majd az ezévi termést – mondta a polgármester a videóban.

Hozzátette, a kertészek elmondták, hogy az itt dolgozók, itt élők milyen növényeket, zöldségeket termesztenek majd, ezért a tavasz folyamán újra ellátogatnak majd a közösségi kertekbe megnézni, hogyan haladnak a munkálatok. Debrecenben jelenleg három közösségi kert működik: a Vénkertben, a Tócóskertben és az Újkertben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában