Közlekedés

2024.03.12. 14:30

Hét utcát újítanak Nádudvaron, hamarosan indulnak a munkagépek

Pénteken írták alá a kivitelezésről szóló megállapodást, 300 millió forint uniós forrásból fejleszti belterületi útjait a nádudvari önkormányzat.

Marján László

A szerződéskötés pillanata: Maczik Erika és Vajda Tamás

Forrás: ML

A tervezett utcákban a meglévő útalapok már évekkel ezelőtt elkészültek, most Nádudvar önkormányzata 300 millió forint uniós támogatásból fejlesztheti tovább az utakat.

A Kölcsey utca elején az út burkolatának megerősítése, az Alkotmány utca, I. Kereszt utca (Rózsa utca), Baksay Dániel utca, Dózsa György utca, Kölcsey Ferenc utca., Dohány utca, Nyerges utca vonatkozásában az utak aszfaltburkolatának kiépítését végzik el, valamint a csapadékvíz-elvezető csatornák rekonstrukciója történik meg az útépítéssel és útfelújítással érintett területeken.

A cél a belterületi úthálózat minőségi fejlesztése, valamint a meglévő szilárd burkolattal nem rendelkező utak, burkolattal történő kiépítése, csapadékvíz-elvezető csatorna rekonstrukciója.

 Ezen túlmenően a közlekedésbiztonsági célú fejlesztés eredményeként a településközpont vagy a település közintézményeinek, közszolgáltatást nyújtó létesítményeinek jobb megközelíthetősége, a lakóterületekkel való kapcsolatok javítása, a településközpont tehermentesítése érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában