Közgyűlés

2024.02.22. 09:47

Újabb lakóingatlanok épülhetnek ebben a debreceni utcában

A Szikigyakor és Haláp területrészek, valamint több debreceni területrészt érintően kellett rendeleteket módosítani.

Bekecs Sándor

Újabb lakóingatlanok épülhetnek a Bajcsy-Zsilinszky utcán

Forrás: Napló-archív

Debrecen településrendezési eszközeinek, valamint a helyi építési szabályzatának módosításáról szóló előterjesztéseket tárgyalt február 22-én a város közgyűlése.

Szikigyakor és Haláp területrészeket érintően módosították a településrendezési eszközöket. Előbbi területén, a Külső Sámsoni út mentén, a főút déli oldalán tervezett szervízút területét biztosították, míg Halápon a Külső Vámospércsi út mentén, a főút déli oldalán elkészült szervízút területének a településrendezési eszközökben történő rögzítése történt meg.

 Az előterjesztésben Gábor István főépítész megjegyezte, hogy a „471. számú főút, Hajdú-Bihar megyei szakasz fejlesztése” és a „48. számú főút, Debrecen és Nyírábrány, országhatár szakasz fejlesztése” projekteket a Kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította.

Lakóépületeket alakítanak ki Bajcsy-Zsilinszky utcán

Több területrészt érintően módosíthatják a képviselők a helyi építési szabályzatot is. 

A Bajcsy-Zsilinszky utca – Piac utca – Simonffy utca – Kápolnási utca által határolt területen a Bajcsy-Zsilinszky utca 16-18. szám alatti ingatlanokat érintően, lakóépület építésére vonatkozó tervezési koncepcióban foglaltak céljából fogadták el a módosítást a képviselők.

A Szalonka utca környékén, a Rákóczi utca – Leány utca – Kölcsey utca – Csapó utca által határolt területen, a Tücsök utca – Kartács utca – Hangyás utca által határolt területen, valamint a Határ út – Varjútövis utca környezetét érintően is változtatásokról döntött a testület.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában