Bábelőadás

2024.02.15. 17:24

Egy kedves, humoros történet olvasópróbáját tartották meg a Vojtina Bábszínházban

Haon.hu

Forrás: Csatáry-Nagy Krisztina

Megtartották a Zozó, a magányos szörny olvasópróbáját a Vojtina Bábszínházban – tudatta közlésében a debreceni bábszínház. A produkció szövegkönyvét Anna Kemp és Sara Ogilvie Dave The lonely monster című képeskönyve alapján Oláh-Bebesi Bori írta.

A szerzők kedves, humoros története a barátság, az egymás iránti nyitottság és az előítéletek leküzdésének fontosságát hirdeti.

Zozó régebben a városban élt, termetes testével és vehemens természetével tört-zúzott, tönkretette a lakók életét, akik ezt megelégelve elűzték Zozót az üveghegyre. A szörny beletörődött sorsába, az üveghegyen lévő, otthonosan berendezett barlangjában alakította ki magányos életét. 60 évvel később itt látjuk Zozót, ahogy békésen zenél, verseket olvas. Nyugalmát egy lovagnak beöltözött kisfiú, Ricsike zavarja meg, aki köszönés helyett megdobálja a szörnyet.  Zozó és a fiú kapcsolata ellenszenvből barátsággá alakul, mikor közös kalandok során megismerik egymást. De nem így állnak Zozóhoz azok, akik a mai napig emlékeznek a szörny régi cselekedeteire. Vajon a kisfiú megvédi Zozót? Az előítélet helyett sikerül a megbocsátásnak és elfogadásnak győzedelmeskednie?

A Zozó, a magányos szörny főszerepét Hajdú Péter játssza, a rendező O. Horváth Sári, a darab zenéjét Szirtes Edina Mókus szerezte. A díszletet és a bábokat Michac Gábor tervezte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában