Figyelem!

2024.02.26. 16:23

Fontos papírt küld a debrecenieknek a polgármesteri hivatal

Elektronikusan és postai úton is érkeznek az adóügyi értesítők.

Haon.hu

A debreceni Régi Városháza épülete

Forrás: Napló-archív

Megkezdte az egyenlegértesítők kézbesítését a debreceni polgármesteri hivatal adóügyi osztálya, a dokumentumok a 2024 első félévi helyi adófizetési kötelezettségek teljesítéséhez nyújtanak segítséget.

Postai úton azok a magánszemélyek kapnak értesítőt, akik az egyenlegértesítő keltének napjáig nem választották az elektronikus kapcsolattartást. Az elektronikus kapcsolattartásra regisztrált magánszemélyeknek, illetve az egyéni vállalkozóknak az Ügyfélkapura, a cégeknek a Cégkapura érkezik a levél – áll a hivatal hétfői közleményében.

Az első fél évi fizetési kötelezettségeket 2024. március 18-ig lehet késedelmipótlék-mentesen megfizetni.

A kötelezettség teljesítéséhez csekket csak a postai úton kézbesített értesítőkhöz mellékelnek. A hivatal felhívja a figyelmet, hogy mindenkinek lehetősége van arra, hogy az adókötelezettséget bankkártyás vásárlásnak minősülő tranzakcióval egyenlítse ki az E-önkormányzat portálon, az EFER-rendszer segítségével. A rendszer használatáról részletes leírás itt olvasható.

Szükség esetén Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Adóügyi Osztálya ügyintézőinek telefonos elérhetősége megtalálható ezen a linken.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában