Közbeszerzés

2024.02.26. 12:10

Átalakítanák a Debreceni Egyetem könyvtárát

Korszerű és barátságos olvasóterem kialakítása a cél.

Haon.hu

Néhány éve újították fel és adták át a központi könyvtárat

Forrás: Napló-archív

A Debreceni Egyetemi Egyetemi és Nemzeti Könyvtár Böszörményi úti Campus Könyvtára olvasótermének átalakítására indított közbeszerzési eljárást az intézmény.

Mint a Közbeszerzési Értesítőben írják, a Debreceni Egyetem a változó hallgatói igényekre szabva, a Böszörményi úti Campus „A” épület déli szárnyának első emeletén elhelyezkedő olvasóterem teljes belső megújítását kívánja megvalósítani, ezzel létrehozva egy korszerű és barátságos olvasótermet, amely az egyéni és csoportos tanulásra, valamint rekreációs tevékenységre is lehetőséget biztosít.

A projekt során a belsőépítészeti kialakítás teljes megújulásával párhuzamban létrehoznak az olvasóterem mellett kisebb és közepes méretű szeparált tanulószobákat a bejárattól balra, illetve jobbra eső, jelenleg raktár és kiszolgáló funkciót ellátó terek felhasználásával, valamint a könyvtár jelenlegi bejárata előtti folyosói rész bevonásával. 

A lehatárolásokat transzparens szerkezettel, a fokozott hangszigetelési követelményeket is figyelembe alakítják ki. Az akusztikai tulajdonságok javítása érdekében a teljes alapterületen új álmennyezet készül. Az épület meglévő tartószerkezeti rendszere és homlokzati képe változatlan marad. Külön beruházás keretében tervezett a komplett épület energetikai korszerűsítése, mely a teljes homlokzatot érinti úgy, hogy az épület arculata csak minimális változást szenvedhet.

A mostani tervezett átalakítással érintett terület 292 négyzetméter. A kivitelezésre 4 hónap áll majd rendelkezésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában