Közgyűlés

2024.01.19. 12:45

Változna a debreceni futballcégek összetétele

Két céget is érintenek a tervezett módosítások.

Haon.hu

A létesítményfenntartót is érinti a döntés

Forrás: Napló-archív

Változhat a DVSC LA Létesítményfenntartó Nonprofit Kft. és a DVSC Labdarúgó Akadémia Nonprofit Kft. tulajdonosi összetétele, ha az erről szóló előterjesztésre igennel szavaz a debreceni közgyűlés a január 25-i ülésén.

A DVSC LA Létesítményfenntartó Nonprofit Kft. törzstőkéjének három törzsbetét tulajdonosa van, a DVSC Futball Zrt., a Debreceni Egyetem és a debreceni önkormányzat, mindegyikük 33,33 százalék arányban. A Debreceni Vasutas Sport Club (egyesület) értékesítette a tulajdonában lévő DVSC Futball Zrt.-ben meglévő részvények egy részét a tulajdonostárs NSE Sport Invest Kft.-nek. A részvények eladásából realizált vételárra tekintettel vételi ajánlatot tett a DVSC FutbalL Zrt.-nek a DVSC LA Kft.-ben lévő üzletrészéből egy rész megvásárlására; a DVSC Futball Zrt. kész elfogadni az ajánlatot.

Az üzletrész felosztását és értékesítését követően a DVSC LA Kft. tulajdonosi szerkezete úgy változna, hogy az egyetem és az önkormányzat továbbra is 33,33-33,33 százalék, míg a DVSC Futball Zrt. 30,13 százalék, a DVSC Egyesület 3,2 százalék tulajdoni hányaddal rendelkezne.

A DVSC Labdarúgó Akadémia Nonprofit Kft. hasonló tulajdonosi szerkezettel rendelkezik, mint jelenleg a DVSC LA Létesítményfenntartó Nonprofit Kft. Ugyanazon szervezetek ugyanolyan arányban osztoznak rajta. Egy fentihez hasonló tranzakció után itt úgy alakulhat majd a tulajdoni hányad, hogy az egyetem és az önkormányzat továbbra is 33,33-33,33 százalékot, míg a DVSC Futball Zrt. 10, a DVSC Egyesület pedig 23,33 százalékot birtokol majd.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában