Településfejlesztés

2024.01.03. 09:47

Megújul a hajdúnánási Hősök Ligete

Zöldebb környezetben pihenhetnek majd a nánásiak.

Haon.hu

A város tesz azért, hogy lakosai kellemes környezetben pihenhessenek, játszhassanak. Képünkön: néhány hónapja játszótere adtak át Tedejen

Forrás: Napló-archív

Egy nyíregyházi cég végezheti a Hősök Ligetének rekonstrukcióját Hajdúnánáson – áll a december 29-ei Közbeszerzési Értesítőben.

A „Hajdúnánás kék és zöld infrastrukturális fejlesztése” című pályázat megvalósításához kapcsolódóan a a tervek szerint a Hősök Ligetének rekreációs szempontú környezetfejlesztése, korszerű kialakítása történik meg, amely kiszolgálja a helyi lakosok és a településre látogatók rekreációs igényét. Fő szempont a zöldfelületek fejlesztése, a játszótér bővítése, egy északi fogadótér, illetve egy pihenésre alkalmas terület kialakítása.

A meglévő burkolt felületeket bővítik, kialakítva egy hosszanti tengelyt az északi bejárat és a meglévő sétány között. Az északi főbejáratnál elhelyeznek egy gyalogos fogadó- és rendezvényterületet. Az északi bejáratnál a kerítést a meglévő faoszlopok között elbontják 10,5 méteren, ahogyan az aszfaltburkolatokat is 694 négyzetméteren m2, és részben termőfölddel töltik fel, részben úgy rendezik, hogy egyenletes tereplejtés alakuljon ki, a területet pedig gyepesítik. 

A tó környéke is megszépül

A meglévő vízfelület partján a nádas egy részét (1200 m2) kiirtják. A tavat egy sétány és egy 335 méter hosszú futókör övezi, itt egy stéget építenek rámpával. A meglévő játszótér további játszóelemekkel (7 db), és egy mászófallal bővül. A játszótér mentén elhelyezett két fitness-eszközt áthelyezik. A futópálya mentén napelemes világítást alakítanak ki. 

Programozható vezérlők által szabályozható a napi világítási ciklus, teljesen automatikusan működtethető kandelábereket (7 db) állítanak fel. A lámpák fényereje szabályozható, világítási cikluson belül a fényerő időszakos visszavétele és erősítése lehetséges. A kandeláberek teljes töltöttség esetén napi 12 óra működés mellett, 8-10 napot működnek töltés nélkül, a napelem által megtermelt energiával.

Fentieken túl többek közt térkő burkolatot építenek, kivágnak öt balesetveszélyes nyár- és fűzfát, 3 ezer négyzetméteren gyepesítenek, elültetnek 1567 darab cserjét, és ivókutat létesítenek.

A munkára 10 ajánlat érkezett, a nyertes 92 millió 848 ezer forintért végezheti azt el.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában