Megnyitó

2024.01.18. 15:19

Bács Emese kiállításával nyitotta meg az évet a Bényi Galéria – fotókkal

Szakál Adrienn

A kiállítás január 19. és február 22. között ingyenesen látogatható

Forrás: Kiss Annamarie

A Bényi Galériában új év első tárlataként nyílt meg csütörtök délután a Csendesen megfigyelek, szubjektíven képezek... című kiállítás. A Kölcsey Központ kiállítóterében az alkotót és a vendégeket Fazakas Réka művészeti író és Szalai Andrea galériavezető köszöntötte.

Mint a tárlat ajánlójában olvasható, az alkotó 1978-ben született Brassóban, majd itt vált a Művészeti Líceum grafika szakos hallgatójává, később a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán tanult, és lehetőséget kapott a milánói Accademia di Belle Arti Brera-n is szélesíteni perspektíváját, megtalálni témáit. Azóta számos kiállítása nyitott szerte az országban, de határokon túl, Európában is. A debreceni Bényi Galériába ez alkalommal azok a festményei érkeznek, melyek az információs társadalom kritikáit fogalmazzák meg, melyekben az urbanizált kor jellemző pillanatai ragadták meg a művész alkotóerejét.

A kiállítás január 19. és február 22. között ingyenesen látogatható a Bényi Galéria nyitvatartási idejében.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában