Karácsony

2023.12.18. 18:10

Debrecen városa sikereit az időseknek is köszönheti – hangzott el a nyugdíjasoknak szóló karácsonyi ünnepségen - fotókkal

Együtt ünnepeltek a debreceni idősek hétfőn délután a Kölcsey Központban.

Nagy Emese

Sokan gyűltek össze az ünnepségen

Forrás: Czinege Melinda

Karácsonyi ünnepséget tartott a Debreceni Nyugdíjas Egyesület hétfőn délután a Kölcsey Központban. Az eseményen Hartman János, a Debreceni Nyugdíjas Egyesület elnöke megnyitó beszédében kiemelte, a legbensőségesebb ünnepre, a karácsonyra készülünk, melyet megelőz az adventi időszak, a várakozás, melynek során igyekszünk ráhangolódni az ünnep igazi értelmére. 

Advent négy hete arra szolgál, hogy kellőképpen felkészítsük lelkünket Jézus eljövetelére. Advent negyedik hetébe léptünk, meggyújtva eddig a hit, a remény és az öröm gyertyáit, de rövidesen a szeretet lángja is bevilágítja a szobánkat. 

Az ünnepi készülődésből már gondolom, nagyon sokan kivettétek a részeteket, és ráhangolódtatok a legszebb, legszentebb, legáldottabb ünnepre: a karácsonyra – mondta hallgatóságának.

CM20231218_ Debreceni Nyugdíjas Egyesület karácsonyi ünnepség (1)
Hartman János, a Debreceni Nyugdíjas Egyesület elnöke
Forrás: Czinege Melinda

Emlékezzünk elhunyt szeretteinkre!

Hozzátette: mindannyian ünnepre készülünk, de ezt sajnos beárnyékolják a közelünkben dúló háborús események, melyek minden ember szívében fájdalmat okoznak, hisz embertársaink életéről, testi épségéről van szó. – Emlékezzünk azokra is, akik már nem lehetnek közöttünk, nem ünnepelhetnek velünk, nem gyújthatják meg az adventi koszorú gyertyáit. Gondoljunk azokra is, akiknél a csillagszóró fényei nem világítják be otthonukat, helyette a rakéták felvillanó fényei, a hatalmas zaj és a pánik okoz izgalmat. 

Az együttérzés valamennyiünk lelkében ott van, csak remélni tudjuk, hogy ez a helyzet hamarosan véget ér, és béke lesz Európa ezen szegletében is

 – hangsúlyozta.

Eseménydús hónapok

– Hiszem, mindenkinek megadatik a lehetőség arra, hogy néhány nap múlva letegye a munkát, és azokra koncentráljon karácsonykor, akik számára a legfontosabbak – fogalmazott köszöntő beszédében Papp László polgármester. Kiemelte, az év legfontosabb ünnepéhez közeledve mindig visszatekintünk az elmúlt időszak eseményeire, szoktuk mondani, szinte pillanatok alatt eltelt ez az esztendő is. 

CM20231218_ Debreceni Nyugdíjas Egyesület karácsonyi ünnepség (3)
Papp László polgármester
Forrás: Czinege Melinda

Rendkívül eseménydús hónapok állnak mögöttünk, nyugodtan kijelenthetjük: nem volt könnyű a 2023-as év senki számára. Mindig az a remény él bennünk az év végéhez közeledve, hogy talán a következő könnyebb lesz.

– Adjon nekünk a Jóisten lehetőséget arra, hogy a karácsony valóban megerősítsen bennünket lélekben, tudja feltölteni lemerült energiaforrásainkat annak érdekében, hogy a következő évben legyen erőnk a kihívásokat, megpróbáltatásokat kezelni – húzta alá Papp László. Hozzátette, Debrecen attól olyan sikeres és szép, mert az idősek sokat tettek azért, hogy a város egy nagyszerű hely legyen.

CM20231218_ Debreceni Nyugdíjas Egyesület karácsonyi ünnepség (13)
Kocsis Fülöp érsek-metropolita
Forrás: Czinege Melinda

Kocsis Fülöp érsek-metropolita leszögezte, karácsonykor békét kívánunk egymásnak, ami jelenleg azért is nagyon fontos, mert több helyen békétlenség, háború zajlik a világban. – Nemcsak a békés karácsonyra vágyunk, hanem arra, hogy a Földön mindenhol békesség uralkodjon, ne háború és szomorúság – jegyezte meg. Azt kívánta a karácsonyi béke mellett, hogy Isten dicsősége is töltse be az életünket, és ettől legyen életünk, karácsonyunk nagyon boldog.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában