Haltelepítés

2023.12.05. 14:48

Csukák és süllők is kerültek a Látóképi-tározóba

Haon.hu

Több mint 350 kilogramm süllő került a tározóba

Forrás: Látóképi-tározó / Facebook

Egyesületünk idén is részt vesz a Magyar Országos Horgász Szövetség által meghirdetett „Standard és preferált őshonos halfajok telepítése, visszatelepítése” elnevezésű programban, ahogy a korábbi években is – írta a Látóképi-tározó a Facebook-oldalán.

Mint írják, a Mohosz által támogatott telepítések első alkalmával novemberben 352 kiló, kétnyaras, 20-25 centiméter hosszú süllők érkeztek a Biharugrai Halgazdaságból. A pergető versenyek eredményei is azt mutatják, hogy egyre szebb a ragadozó állomány a népszerű debreceni horgászhelyen.

A második alkalomnak köszönhetően pedig csukákkal bővült állomány: összesen 353 kilogramm csuka talált otthonra Látóképen, méretük pedig a kétnyaras méretűtől az egészen nagynak mondható, súlyuk 4-7,5 kilogrammig terjed. A kirobbanó erőben lévő és egészséges ragadozók a Bocskai Halászati Kft.-től érkeztek, és ugyanúgy a Mohosz támogatás keretein belül valósult meg – írják a bejegyzésben. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában