Szolgálnak és mentenek

2023.12.01. 15:31

Szokatlan vendég került a hajdú-bihari rendőrök szolgálati autójába

Nem csak a rosszfiúkat viszik magukkal az egyenruhások.

Haon.hu

A hortobágyi Madárkórházban lábadozik az utas.

Forrás: Facebook / Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Rendőrautó vitt el egy gyöngybaglyot kedden este – adta hírül a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Facebookon. Az állat nem követett el bűncselekményt, mint írják, a sérült szárnyú védett madarat a püspökladányi rendőrök találták meg Biharnagybajom közelében az útszélén tegnap este.

A szolgálatot teljesítő zsaruk éppenséggel az út mellett kuporgó gyöngybagoly mellé is nézhettek volna, mondván, akadnak a rendőri figyelemre méltóbb jómadarak is. Baranyai Lóránd rendőr törzsőrmester és Jakab Zoltán rendőr őrmester körzeti megbízottak azonban nem így gondolták. A repülni nem tudó, láthatóan sérült tollast óvatosan megfogták, az autó hátsó ülésére tették, majd biztonságba helyezték – olvasható a posztban.

Nem hagyták az út szélén a sérült állatot.
Forrás: Facebook / Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Információs Portál

Az események végül jóra fordultak, a rendőrség csütörtökön közzétette, a gyöngybagoly esélyt kapott az életre. Mint fogalmaztak, Baranyai Lóránt szolgálat után kisfiát is elvitte, hogy megnézzék a sérült baglyot. Csenkei Gábor volt az, aki az éjszaka folyamán átvette a rendőröktől a madarat, majd gondoskodott róla. A gyöngybagoly a hortobágyi Madárkórházban lábadozik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában