Elismerés

2023.12.27. 15:04

Ezek a hajdú-bihari óvodák nyertek Zöld Óvoda címet

Címmegtartó és Örökös Zöld Óvoda címet ezúttal egy hajdú-bihari intézmény sem nyert.

Haon.hu

Harmadjára nyerte el a címe a debreceni Faragó Utcai Óvoda

Forrás: Napló-archív

Az idén meghirdetett kategóriákban összesen 199 óvodai feladatellátási hely nyerte el a minősítést: 66 óvoda először, 50 óvoda másodszor, 44 óvoda harmadszor pályázott sikeresen, 8 pályázó a Címmegtartó Zöld Óvoda és 31 pályázó az Örökös Zöld Óvoda címet kapta meg az Energiaügyi Minisztérium és a Belügyminisztérium közös pályázatán – olvasható a Magyarországi Zöld Óvodák Hálózata oldalán.  

Először pályázott, s nyert Zöld Óvoda minősítő címet a Bocskaikerti Napsugár Óvoda, a debreceni Gyermekkert Alapítványi Óvoda, valamint az Ifjúság Utcai Óvoda Bajcsy-Zsilinszky utcai és a Hétszínvirág tagintézményei; nyert a Kemény Zsigmond Utcai Óvoda és a Kuruc Utcai Óvoda is. Szintén első nyertes a Létavértesi Gyermeksziget Óvoda-Bölcsőde, a Sárándi Napsugár Óvoda és Mini Bölcsőde és a berettyóújfalui Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde Széchenyi Tagóvoda.

Második alkalommal nyerte el a címet a debreceni Ifjúság Utcai Óvoda, az Ispotály Utcai Óvoda és a Nagyerdei Óvoda. Harmadjára lett díjazott a debreceni Faragó Utcai Óvoda. Címmegtartó és Örökös Zöld Óvoda címet ezúttal egy hajdú-bihari intézmény sem nyert.

A „Zöld Óvoda” minősítő cím pályázat elősegíti a környezettudatos és fenntarthatósági szempontok, értékek elterjesztését, biztosítja az élményekre és tapasztalatokra épülő környezeti nevelést az intézményekben. A program pályázati rendszere 17 éve indult és évről évre egyre több intézmény érdeklődik iránta. Jelenleg mintegy 1100 óvoda a tagja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában