Rég várt pillanat

2023.12.04. 18:31

Nyugodtan nyúlhatnak a pohár után Berettyóújfaluban, jó minőségű ivóvíz jön a csapból – fotókkal

Két új kutat, s egy modern víztisztító technológiát építettek ki a város vízműtelepén.

Bekecs Sándor

Fontos vízminőség-javító fejlesztés végére értek Berettyóújfaluban

Forrás: Czinege Melinda

Zárórendezvényét tartották december 4-én az Északkelet-Magyarországi ivóvízminőség-javító program 1. című projektnek Berettyóújfaluban. A beruházás eredményeként mintegy 1,9 milliárd forint értékben korszerűsítették a város vízműtelepét, ezzel javítva a szolgáltatott ivóvíz minőségét. 

– Régen várt momentumához érkezett a program, hiszen hat éve kezdődött a fizikai kivitelezés. Aki itt él, tudja, évtizedek óta probléma volt a helyi ivóvíz minőségével – mondta köszöntőjében Muraközi István, a város polgármestere. Elmondta, a két új kúttal és az új ivóvíztisztitó technológiával jó minőségű ivóvíz kerül a hálózatba. – Reményeink szerint, a vezetékrendszer tisztítását követően, a berettyóújfaluiak is igazolni tudják, hogy valóban jó ivóvizünk lesz – tette hozzá. 

CM20231204_Berettyóújfalu_Vízműtelep_HAON (3)
Kiss István Zsolt, a kivitelező EuroAszfalt Kft. képviselője és Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere a hétfői rendezvényen
Forrás: Czinege Melinda

Teljesen automatizált rendszer 

Kiss István Zsolt, a kivitelező EuroAszfalt Kft. képviselője a beruházásról elmondta, a vízműtelep további két új, a sorban a hetedik és a nyolcadik kúttal bővült a biztonságos vízmennyiség elérése érdekében. – Az új, hatóság által jóváhagyott technológiai rendszer kapacitása 180 köbméter óránként – emelte ki. Hozzátette, a teljes rendszer automatizált, tehát kezelő nélkül is működik. A projekt részeként 5,3 kilométer vezetéket is cseréltek.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában