Kiállítás

2023.11.12. 16:25

Végtelenbe libbenő képek a Nagytemplomban – fotókkal

Haon.hu

A kiállítást Tamus István grafikusművész rendezte

Forrás: Kiss Annamarie

Végtelenbe libbenő címmel Sz. Kóczián Melinda alkotásaiból nyílt emlékkiállítás vasárnap a Debreceni Református Nagytemplom Kálvin János Galériájában. A tárlatot Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, Vitéz Ferenc költő, irodalomtörténész, valamint Komolay Szabolcs, az önkormányzat kulturális és oktatási bizottságának elnöke nyitotta meg. Az eseményen Dobó Dóra énekkel és Tulipán Márton verssel lépett fel, mindketten teológia-lelkész szakos hallgatók. A kiállítást Tamus István grafikusművész rendezte.

A főként pasztellképekkel és tűzzománcokkal ismertté vált, tavaly elhunyt Sz. Kóczián Melinda (Szilágyi Imre grafikusművész felesége) emlékére készült tárlatot a Tiszántúli Református Egyházkerület, a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség és a Debreceni Református Hittudományi Egyetem közösen szervezte és január közepéig látható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában