Találkozó

2023.11.30. 15:23

Önkéntes nap a Debreceni Egyetemen

A jövő nyári, Debrecen-Miskolc közös rendezésű Európai Egyetemi Játékok (EUG), illetve az Önkéntesek Nemzetközi Napja alkalmából találkozót szervez a Debreceni Egyetem leendő fiatal segítői részére.

Haon.hu

Nincs nagy világverseny önkéntes segítők nélkül. A nyári, budapesti atlétikai világbajnokságon például több mint 2500 önkéntes dolgozott a főváros számos pontján – szállodákban, versenyhelyszíneken, a belvárosban, a reptéren – 147303 órán keresztül - írj az unideb.hu.

Az EUG2024 szervezőbizottsága is várja segítőit. Miskolcon és Debrecenben egyaránt 600-600 önkéntes munkájára számítanak a 2024. július 12-24. közötti megmérettetésre, ezért Önkénteskedni jó címmel találkozót szerveznek december 4-én, hétfőn 16 órakor a Nagyerdei Víztoronyban.

Jóna Katalin, az EUG debreceni szervezőbizottságának önkéntes területért felelős egyik koordinátora az összejövetel és az Európai Egyetemi Játékok kapcsán elmondta: a cél, hogy a Nemzeti Önkéntes Stratégiával összhangban népszerűsítsék az önkéntes tevékenységeket.

– Szeretnénk emellett elismerni azokat, akik önkéntes munkát végeznek, és szeretnénk aktivizálni a fiatalokat. Kapcsolatot is építünk az egyetem és a gimnáziumok között, az igazgatók pedig nagy örömmel fogadták a megkeresésünket, hiszen ez egy jó lehetőség a diákok számára – fejtette ki Jóna Katalin.

A hétfői rendezvényen a szervezők játékos, kognitív feladatokon keresztül ismertetik meg az önkéntesek feladatköreit és az EUG programját, emellett ajándékok is várják azokat a fiatalokat, akik érdeklődnek az önkéntesség iránt. A találkozóra még lehet jelentkezni a [email protected] címen. A szervezők várják azokat a fiatalokat – középiskolásokat és egyetemistákat is –, akik elkötelezettek az önkéntes segítés területén és szeretnének az élet számos területén hasznosítható tapasztalatokat gyűjteni egy nemzetközi sportesemény rutinos, profi szervezőcsapatától.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában